Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za nakup 100-odstotnega deleža Planet TV-ja se po informacijah TV Slovenija zanima konkurenčni T2, oddal je nezavezujočo ponudbo, bolj kot televizija jih sicer zanima sodelovanje s Telekomom pri povezovanju na omrežju. Nezavezujočo ponudbo je prav tako oddal podjetnik Sebastjan Vežnaver, javnosti bolj znan kot zastopnik komercialnih televizij Pink SI in TV3.

V zadnjih tednih pa so zanimanje za nakup televizije izkazali še dva tuja sklada in madžarska televizija TV2. Zadnja je vzbudila precejšnje zanimanje slovenske javnosti. Lastnik te družbe je namreč madžarski oligarh Jozsef Vida, sicer blizu stranke Fidesz madžarskega premierja Victorja Orbana. Direktor TV2-ja pa je Pavel Stančev, ki ga slovenska javnost tudi že pozna, in sicer kot nekdanjega direktorja Planet TV-ja.

Težave Planet TV-ja so že dolgo precej resne, zato prodajalca Telekoma politične povezave ne zanimajo, ampak pričakujejo zgolj korektne ponudbe resnih vlagateljev, je slišati neuradno. Za Planet pričakujejo okoli 3,5 milijona evrov.

Če zavezujočih ponudb do 30. junija ne bo, bo Telekom družbo Planet TV poslal v prostovoljno likvidacijo. O Planetu bo nedvomno govor tudi na petkovi skupščini, kjer pa si lastniki lahko obetajo izplačilo dividende. Čeprav je uprava predlagala zadržanje dobička, bodo delničarji neuradno dobili okoli 3 evre in pol na dividendo. Kar za državo pomeni okoli 16 milijonov evrov.

Za nakup Planeta TV se zanimajo Madžari