6. december 2018 ob 19:48 MMC RTV SLO, STA Grem volit lokalne

V Beli Cerkvi v Šmarjeških Toplicah bodo 16. decembra znova volili

Komisija je razpisala nove volitve
Volitve
Bodo v Šmarjeških Toplicah 16. decembra le dobili župana? Foto: BoBo

Poudarki

  • Komisija se je za ponovne volitve odločila zaradi nepravilnosti.

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes v obvestilu, objavljenem na spletni strani občine, tudi uradno razpisala volitve za župana na volišču Bela Cerkev. Kot dan glasovanja so določili nedeljo, 16. decembra.

Tisti volivci, ki nameravajo glasovati po pošti, morajo občinsko volilno komisijo o tem obvestiti do ponedeljka, 10. decembra, do 24. ure. Volivci, ki nameravajo glasovati na domu, pa morajo komisijo o tem obvestiti do četrtka, 13. decembra, prav tako do 24. ure.

Predčasno glasovanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra, med 7. in 19. uro, na volišču v Šmarjeti – dvorana Kulturnega doma. Do vključno ponedeljka, 10. decembra, je mogoče občinski volilni komisiji predložiti predloge za zaupnike. Lista kandidatov ima v skladu z zakonom o volitvah v državni zbor lahko največ po enega zaupnika na volišču, so še zapisali v obvestilu.

V Šmarjeških Toplicah sta županska kandidata Marjan Hribar in Bernardka Krnc zbrala vsak po 1016 glasov. Občinska volilna komisija je v sredo po pritožbi priznala še en glas Hribarju, zaradi nepravilnosti pa je določila zopetne volitve na volišču v Beli Cerkvi.

L. L.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 1

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govorZadnji prispevki