23. oktober 2018 ob 14:13 MMC RTV SLO, STA Mestna občina Nova Gorica

Županski kandidat Harej bi zagotovil prostor za gospodarski razvoj novogoriške občine

"Potrebno je tesnejše sodelovanje vseh, ki delujejo na področju kmetijstva"
Novogoriški županski kandidat Harej na prvo mesto postavlja razvoj gospodarstva. Foto: NSi

Kandidat NSi-ja za župana Nove Gorice Anton Harej v svojem programu posebno pozornost namenja razvoju gospodarstva in skupnemu nastopu na trgu vseh, ki delujejo na področju kmetijstva.

"Na območju novogoriške občine vidimo veliko startupov, mladih, mikro in malih podjetij, ki kažejo želje po širitvah. Zato bomo zagotovo potrebovali obrtno-podjetniško cono," meni Harej. Prepričan je, da je v mestu čutiti premalo podeželja, saj je premalo povezovanja domačih pridelovalcev, tako sadjarjev, oljkarjev, vinarjev in drugih.

Posebno pozornost bo namenil tudi mladim, saj bi za polovico zmanjšal komunalni prispevek mladim družinam, ki si želijo graditi nov dom. Kot posebej težavno problematiko je omenil tudi visoke prispevke občanov za omrežnino pri plačevanju oskrbe z vodo, ki jih želi sam kot župan znižati.

NSi ima tudi popolno listo kandidatov za novogoriški mestni svet. Harej je povedal, da so na njej "ljudje, ki smo se nekako dokazali v svojih poklicih."

V Mestni občini Nova Gorica se bodo za podporo volivcev za župansko mesto poleg Hareja potegovali še trenutni župan Matej Arčon (kandidira s podpisi volivcev in podporo Liste Mateja Arčona in DeSUS-a), Sebastjan Komel (SD), Klemen Miklavič (kandidira s podpisi volivcev in podporo gibanja Goriška.si), Elena Zavadlav Ušaj (SDS) in Miran Müllner (Zveza za Primorsko).

A. S.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govorZadnji prispevki