17. maj 2018 ob 14:28 MMC RTV SLO, STA Grem volit

Kandidati GibanjaSkupajNaprej so "politično čisti"

Predstavitev kandidatne liste v Ljubljani
Kandidati stranke GibanjeSkupajNaprej prihajajo iz vsakdanjega življenja, delujejo na svojih profesionalnih področjih oz. so nekateri že upokojeni, a so se odločili za kandidaturo v upanju, da bodo tako spremenili razumevanje politike in tistega, kar se danes v Sloveniji dogaja, pojasnjuje predsednik stranke. Foto: BoBo

Stranka GibanjeSkupajNaprej ima na volilnih seznamih 66 kandidatov. Gre za ljudi, ki so "politično čisti" in do zdaj niso bili vpleteni v afere, zatrjuje predsednik Danijel Bešič Loredan. V politiko vstopajo, da bi od nje umaknili nekatere podsisteme.

V naslednjem tednu bodo podrobneje predstavili svoj predlog reforme zdravstvenega sistema in ureditve javnega sektorja, je napovedal Bešič Loredan.

Po besedah podpredsednice sveta stranke Edite Dobaj se zavzemajo za delno redefinicijo javnega sektorja. Predlagajo ukinitev svetov zavodov in profesionalizacijo vodenja. Od tega ne nameravajo odstopati in bo to tudi pogoj za morebiten vstop v koalicijo.

Na volitvah bi radi dosegli sedem odstotkov. Če jim bo uspelo, pa da bi za predsednika vlade postavili človeka, ki ne bi bil predsednik gibanja ali stranke, ampak človek s kompetencami.

Zavračajo očitke, da kot stranka nimajo vsebine. Želijo si sprememb, saj je politika pozabila, da ni sama sebi namen, ljudi pa se potiska na rob izgorelosti, opozarja kandidatka Edita Tomič. Generalni sekretar stranke Peter Petrovčič želi delovati na področju odpravljanja prekarnih oblik zaposlitev. Zavzema se tudi za lustracijo oz. odstranitev vseh struj, ki so delovale v prejšnjih sistemih in obvladujejo določene podsisteme v državi.

A. S.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 10

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • PomisliSe1x 17. maj 2018 ob 14:37
  Prijavi neprimerno vsebino
  Caki a pol ni Jankovic, pardon Cerar, pardon Sarec tisti neomadezevani novi novi novi obraz?

  ok!
  +3
  -1
 • Lunos 17. maj 2018 ob 15:18
  Prijavi neprimerno vsebino
  Sedem odstotkov :)) So komedianti, če ne drugega :)
  +2
  -3
 • Sandalovina 17. maj 2018 ob 16:10
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Gre za ljudi, ki so "politično čisti" in do zdaj niso bili vpleteni v afere, zatrjuje predsednik Danijel Bešič Loredan."

  Ob takšnih izjavah se mi vklopijo alarmne lučke. Mar ni tudi g. Cerar garantiral najbolj moralno in etično vlado vseh časov in smo dobili, kar smo pač dobili. Lučke me opozarjajo tudi, ko se zdravnik ortoped raje ukvarja s politiko, kot s svojim poklicom.
  +1
  -2
 • solaris 17. maj 2018 ob 16:56
  Prijavi neprimerno vsebino
  Za lustracijo je pozno...Ampak vseeno nikoli prepozno ! Ljudje, ki obvladujejo zdravstvo,banke,sodišča,tožilstva in policijo in ki delujejo ali so delovali v interesu posameznikov ali članov udbe, bi morali dobesedno nagnati iz te države. Zdravstvo je v rasulu javni zavodi neučinkoviti in spolitizirani politika pa do gorla vpletena v vse družbeno politične sisteme v državi ! Moj glas dobijo !! In verjamem, da še od koga samo ljudje morajo dojeti da so "javnomnenske" raziskave blamaža ki jo ustvarja 700 navideznik anketirancev. Upam da jim bo uspelo !!
  +2
  -2
 • solaris 17. maj 2018 ob 16:56
  Prijavi neprimerno vsebino
  Za lustracijo je pozno...Ampak vseeno nikoli prepozno ! Ljudje, ki obvladujejo zdravstvo,banke,sodišča,tožilstva in policijo in ki delujejo ali so delovali v interesu posameznikov ali članov udbe, bi morali dobesedno nagnati iz te države. Zdravstvo je v rasulu javni zavodi neučinkoviti in spolitizirani, politika pa do grla vpletena v vse družbeno politične sisteme v državi ! Moj glas dobijo !! In verjamem, da še od koga samo ljudje morajo dojeti da so "javnomnenske" raziskave blamaža ki jo ustvarja 700 navideznik anketirancev. Upam da jim bo uspelo !!
  +2
  -2
 • Juhu 17. maj 2018 ob 17:22
  Prijavi neprimerno vsebino
  Če nimajo izkušenj z lumparijami, bodo težko sedanjim politikom.
  +3
  0
 • VZajcev 17. maj 2018 ob 17:37
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dobijo mojo podporo, zato ker vidim, da želijo resnično reformirati zdravstvo in javno upravo. Javnomnenjskim raziskavam pa ni za nasedati.
  +3
  -2
 • Sandalovina 17. maj 2018 ob 19:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  Juhu

  "Če nimajo izkušenj z lumparijami, bodo težko sedanjim politikom."

  Imajo, imajo. Kam mislite, da je izginil davkoplačevalski denar? V žepe "podjetnih" zdravnikov in dobaviteljev medicinske opreme. To stranko podpira zdravniški lobi. V parlament želijo, da bi privatizirali zdravstvo. Zato imajo moj NE!
  0
  0
 • 18b8e6288777a207fd651a7eef1030e66e66ecbda0ca2e024bb15f6217c291eb 17. maj 2018 ob 20:22
  Prijavi neprimerno vsebino
  Imajo, imajo. Kam mislite, da je izginil davkoplačevalski denar? V žepe "podjetnih" zdravnikov in dobaviteljev medicinske opreme. To stranko podpira zdravniški lobi. V parlament želijo, da bi privatizirali zdravstvo. Zato imajo moj NE!

  V imenu vseh tistih v zdravstvu, ki se ne okoriščajo in pošteno delajo in zaradi katerih zdravstveni sistem sploh še deluje, zavračam takšna usrana posploševanja, kakršno je tole.
  0
  -2
 • Sandalovina 17. maj 2018 ob 23:46
  Prijavi neprimerno vsebino
  "V imenu vseh tistih v zdravstvu, ki se ne okoriščajo in pošteno delajo in zaradi katerih zdravstveni sistem sploh še deluje, zavračam takšna usrana posploševanja, kakršno je tole."

  Od zdravstvenega delavca bi človek pričakoval malo kulturnejše izražanje. Nobenega posploševanja ni bilo. Spregledali ste, da sem govorila o "podjetnih" zdravnikih in dobaviteljih. Zakaj se zaletavate, če ne sodite med te? Ali želite povedati, da ni še več denarja poniknilo v tej črni luknji, kot v bančni?
  +1
  0

Zadnji prispevki