7. maj 2018 ob 08:47 MMC RTV SLO Grem volit

Lev: Največja težava mladih je zaposlitev

MMC-jev projekt Grem volit!

Lev Pavlovski Foto: MMC RTV SLO

Največji problem mladih je zaposlitev, več let sem delal preko študentskega servisa in mislim, da je ta sistem porazen in nepravičen, pravi Lev in izpostavlja, da študenti v sistemu študentskega dela ne samo da nimajo enakih delavskih pravic, ampak so tudi urne postavke za študentsko delo prenizke za preživetje. Nekateri od tega živimo, opozarja.

Več v videoposnetku.

Vabljeni na MMC-jev portal Grem volit!, kjer objavljamo članke, povezane s kampanjo pred volitvami v državni zbor in dajemo glas mladim, ki so novinci v političnem procesu.

.

Več o projektu Grem volit! preberite tukaj in tukaj.

A. K. K.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 44

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • alah 8. maj 2018 ob 07:11
  Prijavi neprimerno vsebino
  Meni se zdi študentsko delo super za študenta, ki išče primernega delodajalca in dobiva prve izkušnje ter za podjetja, ki omogoča vpogled v bodoče kadre. Problem nastane, ko študentsko delo postane nelojalna konkurenca običajnim zaposlitvam, ravno zato nebi smel biti primarno namenjen zagotavljanja preživetja študentom...
  +22
  -4
 • gremyus 8. maj 2018 ob 07:25
  Prijavi neprimerno vsebino
  Zaposlitev za dostojno plačo. Tega nam noben politik ne more garantirati. Noben ! Kar politiki talajo danes, so floskule, potem bodo pa itak skrbeli samo za svoje riti in bodo sami sebi namen.
  +13
  0
 • rokovnjac 8. maj 2018 ob 07:35
  Prijavi neprimerno vsebino
  Zdaj je pa res dosti jamranja o tem kako ni služb za mlade ipd.
  Če bi govorili o stanovanjih bi še razumel (ampak tam je mladina očitno rada kar doma pri mamici in se nikomur ne mudi), s službami za pridne in cestne pa trenutno in ob tej konjunkturi pa res ni težav.
  +12
  -18
 • raknac navi 8. maj 2018 ob 07:41
  Prijavi neprimerno vsebino
  alah
  Ce prav razumem predlagas, da lahko studirajo le otroci iz premoznejsih druzin?
  0
  -7
 • galoper 8. maj 2018 ob 07:46
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dvoličnost, sprenevedanje ali neznanje lahko razberemo iz začetnih stavkov. Podpirajo delodajalce, ki imajo firme za nedoločen čas, delavce pa zaposlujejo za določen čas, preko študentskih servisov, da se izogibajo dajatvam državi. Mladi, ki delajo dalj časa v isti firmi na osnovi napotnice ŠS, bi lahko predlagali zaposlitev za nedoločen čas ali bi to morali prijaviti delovni inšpekciji. Kadri se lahko menjajo, zato bi bila intervencija inšpekcije smotrna.
  +16
  0
 • Hijena 8. maj 2018 ob 07:49
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dela je dovolj,... dostojnega dela, s katerim lahko normalno preživiš pa primanjkuje
  +32
  -1
 • nov 8. maj 2018 ob 07:55
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ukinite študentsko delo in prisilite delodajalca, da študenta sprejme v delovno razmerje - kakor da bi delal preko ŠS? Ukinite zvodništvo ki ga opravljajo zunanje kadrovske službe ala Addeco ipd? Novinarji začnite pisati o mini prispevkih, ki ga plača /te kot SPji? Blagajna bi postala vzdržna. Lahko bi krenila pogajanja. Dokler bo tak nered bo pač prostor za politikantstvo.
  +23
  -2
 • bullshit_ 8. maj 2018 ob 07:56
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dela je dovolj. Tudi dostojnega.
  Ampak le, če nisi len in imaš znanja, ki jih delodajalci potrebujejo.
  +7
  -18
 • mmeeddoo 8. maj 2018 ob 08:03
  Prijavi neprimerno vsebino
  Osnovni problem Slovencev je, da dovoljujejo in sprejemajo sistem izkoriščanja, ker upajo, da ga bodo nekoč tudi sami.

  Enostavno nimajo jajc postaviti trdna pravila in se jih brezpogojno držati. En butast izgovor je, da so pravila za to, da se jih krši. Drugi pa:"Saj bi ti tudi, če bi lahko."

  Prvo je samo prazen izgovor. Drugo pa tipično opravičevanje lastne slabe vesti.

  Težava pa nastane pri obšežnosti tega izkoriščanja. Nekdo si misli, da če ne plača vožnje z avtobusom, se ne bo nikomur poznalo. Vsi bodo dobili plače.
  Drug misli, da v tujini itak ne plačujejo malice in prevoza ter da je edino fer, da je tudi on ne. Tretji pa ugotovi, da ker sistem pač ne deluje, njemu ni potrebno nič plačat.

  Torej, koliko se lahko krši pravila? Kdo to določa?
  +6
  -3
 • skorpijon93 8. maj 2018 ob 08:10
  Prijavi neprimerno vsebino
  največji problem je v izseljevanju državljanov slovenije, če pogledamo obdobje 2012-2016, se je izselilo kar 41.692 državljanov od tega se je vrnilo 13.363, podatkov za leto 2017 še statistični urad ni objavil,. V letih 2012-2016 je tako nastal primanjkljaj 28.329 državljanov , ki so ostali v tujini namesto da bi ostali doma, gre za najslabši rezultat po osamosvojitvi glede na razpoložljive podatke
  +10
  -1

Zadnji prispevki