Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Citat - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Branko Lustig

Ljudje, ki sem jih v taborišču videl umreti na vešalih – prisostvovanja usmrtitvam so bila obvezna – so nam naročili, naj resnico o njihovih smrtih prenesemo svetu, naj jih ne pozabimo.

Kurt Vonnegut

Pozdravljeni, ljubčki. Dobrodošli na Zemlji. Poleti je vroče in pozimi hladno. Okrogla je, mokra in prenatrpana. Na voljo vam je sto let. Samo eno pravilo obstaja, ljubčki, kolikor vem, in to je, da "prekleto, moraš biti prijazen."

Walt Kelly

Enajsti dan enajstega meseca se mi je vedno zdel nekaj posebnega. Čeprav se je razlog za to skozi leta postopoma porazgubil, je ostal simbol za nekaj, kar je blizu srca.

Simon Popek

Festivali v zadnjem času beležijo dober obisk, ker se ljudje enostavno odločijo, da si bodo nekajkrat letno vzeli čas in se vrgli v neke vrste hiperkonzumacijo kulturnih vsebin, nato pa se vrnili v normalno življenje, v katerem delajo od jutra do večera.

Franjo Frančič

Saj veš, ljuba draga, / ko zbrcajo te, / si zbrcan / ko zapustijo te, / si zapuščen, / ko izdajo te, / si izdan, / prosim, molim / to belo, belo noro noč: / ostani z mano. / Zaman.

Leonard Cohen

Nimam se za pesimista. Z izrazom pesimist mislim na nekoga, ki čaka na dež. Jaz pa se počutim premočenega do kože.

Ethan Hawke

Trilogija (Pred sončnim vzhodom, Pred sončnim zahodom, Pred polnočjo) se mi zdi na neki način končana. Vsakič ko smo posneli nov film, je bil to večji izziv - in na tej točki res ne bi hoteli prilivati vode v pivo.

Colin Farrell

Zdi se, da je bolečino ali melanholijo lažje upodabljati kot kar koli drugega. Ne vem, ali se mi tako zdi, ker sem človek ali ker sem Irec ali zaradi obojega.

Dejan Židan

Danes, ko smo maloštevilni narodi postavljeni pred zahtevno nalogo, varovati dragocenost lastne jezikovne in kulturne edinstvenosti ali sprejemati veličino raznolikosti, ki nas obdaja, se moramo zavedati, da je eno in drugo mogoče samo vzajemno krepiti.

Virginia Woolf

Gospa Dalloway je rekla, da bo rože kupila sama.

Kolja Saksida

Stop animacija je najlepša zmes med igranim filmom in likovno umetnostjo. Graditi moraš scenografijo, postavljaš luči, delaš z ekipo, podobno kot pri igranem filmu, po drugi strani pa moraš kipariti, rezbariti, risati, itd.

Milan Dekleva

Do zdaj ni nihče v slovenski poeziji tako ostro oporekal nihilizmu kot Dane Zajc. Nič ni temačnejšega, nam govori, kot nihilizem samovšečnih subjektov, ki brez usmiljenja gospodarijo s svetom.

Tomaž Pengov

Prijatelji ti odpirajo okna / in ne veš koga si ranil / tvoja roka nikoli ni prazna / karkoli si storil / v nasmehu nekega dneva si prinesel / prinesel s seboj.

Jon Favreau

Scorsese in Coppola sta moja junaka in zaslužila sta si pravico, da izrazita svoja mnenja. Sam ne bi počel tega, kar počnem, če ne bi onadva utrla poti. Zame sta bila vir navdiha, in to vse od filma Swingers naprej. Tako da lahko rečeta, kar se jima zdi.

Rem Koolhaas

Ljudje lahko naselijo kar koli. In lahko so nesrečni kjer koli že in ekstatični kjer koli že. Vse bolj se mi zdi, da nima arhitektura nič z vsem skupaj. Seveda je to obenem osvobajajoče in skrb vzbujajoče.

Michael Stipe

Zadnjih 30 let smo v čudnem obdobju. Mislim, da nas čaka še okoli 40 let, preden nas bo doletelo. To bo nekaj takega kot na primer najava svetovnega voditelja: "Dejstvo je, da živimo med vesoljci ali pa vesoljci živijo med nami. (...)

Dolly Parton

Težko je biti diamant v svetu štrasa.

Bill Murray

Scenarij filma Svižčev dan je eno največjih scenarističnih del, kar jih je bilo kdaj napisanih. In sploh ni bil nominiran za oskarja.

Peter Handke

Jaz sem pisatelj. Moje korenine so v Tolstoju, Homerju in Cervantesu ‒ pustite me pri miru in ne postavljajte mi več takšnih vprašanj.

Varja Močnik

Pomembno se mi zdi, da se videoumetnost vključi v program kinematografa, muzeja filma, ker je treba nenehno širiti obzorja tega, kaj film je – ni le to, kar je videti na površju, v kanonu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...