Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Citat - Arhiv

Tomaž Šalamun

Tomaž Šalamun je pošast. / Tomaž Šalamun je drveča krogla v zraku. / nihče ne ve za njeno orbito.  / Leži v polmraku, plava v polmraku. / Ljudje in jaz jo gledamo, začudeni,  / upamo dobro, morda je zvezda repatica.

Jaša Zlobec

Požvižgam se na časopis, v katerem je treba zaradi fizičnega obstoja žrtvovati zdaj ljudi, zdaj članke, zdaj svoje prepričanje. Prav gotovo ni najvažnejše, kolikim govoriš, ampak kaj govoriš.

Slash

Če se spomnim na vse, kar se je dogajalo skozi leta - ko končaš na tleh ali pa v rešilnem avtomobilu in podobno sranje - prišel sem do točke, ko me to ni več zabavalo. Nikoli se nisem trudil delovati "nevarno". To je bila etiketa, ki so mi jo prilepili.

Srečko Kosovel

O, kako majhna / je trafika / v primeri s soncem. / Človek je kakor martinček, / ki ima rad sonce. / In vendar. / Sonce gre za menoj.

Meg Ryan

Nikoli nisem razmišljala: "Moram vklopiti svoj šarm." Na začetku sploh nisem imela veliko igralske tehnike. Poskušala sem samo povedati resnico. Kamera je resničnostni stroj in ve vse, o čemer razmišljaš, zato se ne da pretvarjati.

Sebastião Salgado

Vsi smo živali, ki tako kot druge vrste izhajamo s podeželja. Odkar živimo v mestih, postajamo bolj bedasti, ne pametnejši. Vsa ta tisočletja smo preživeli zaradi svoje duhovnosti, povezave s podeželjem.

Sylvester Stallone

Bil sem pred izbiro, ali naj posnamem ta film ali pa bom moral nekoga oropati, saj sem bil čisto na koncu, brez prebite pare.

Napoleon Bonaparte

Od vseh umetnostnih zvrsti ima glasba najgloblji vpliv na strasti, zato bi jo morali zakonodajalci karseda podpirati.

Eugene Delacroix

Tisto, kar žene genije, kar navdihuje njihovo delo, niso ideje, ampak obsesija z idejo, da tisto, kar je bilo povedano, ni dovolj.

Thomas Bernhard

Ravno človek je nečloveški.

Jeffrey Eugenides

Morda je najboljši dokaz patriarhalnosti jezika v tem, da preveč poenostavlja čustvo.

Ivan Cankar

Kdor hoče naprej, mora naprej. Če je treba, prek trupel, mora prek toplih človeških trupel.

Filip Robar Dorin

Želim negovati umetniško svobodo in videti, kaj se da iztržiti iz nje.

Bjanka Adžić Ursulov

Z igralci vedno govorim o njihovem notranjem občutku vloge. Nekateri sicer hitro govorijo o svojem telesu, predvsem o tem, katerih delov telesa ne marajo, kaj bi radi s kostumom skrili. Tega pa jim ne dovolim.

William Shakespeare

Njen glas poslušam rad, četudi vem, / da zvoki strun prijetneje zvene; / kako boginje hodijo, ne vem; /ko ona hodi /- stopa kot ljudje; / in vendar se mi zdi bolj očarljiva / kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

Martina Batič

Dirigent mora biti oseba, ki je vredna spoštovanja, zaupanja in zna dobro uravnavati medčloveške odnose v ansamblih pred seboj.

Jure Jakob

Poezija, tako kot resnica in ljubezen in dobrota, ni na prodaj. To ni blago, ampak vrednota. A ne v našem času - dandanes je vse blago, živimo v malikovalski kulturi, v dobi blagovnega fetišizma in merkantilizma.

Cormac McCarthy

Stvari, ločene od svojih zgodb, nimajo pomena. So le oblike. Določene velikosti in barve. Določena teža. Ko se nam njihov pomen izgubi, nimajo več niti imena. Zgodba po drugi strani ne more biti izgubljena s svojega mesta na svetu, ker je to njeno mesto.

Tomaž Svete

Zdi se mi, da moj čas šele zdaj prihaja, in to je usoda, ki nekaterim ljudem ali ustvarjalcem nakloni takojšen uspeh, pri drugih se pa kakovost in odmevnost njihovega ustvarjanja pokažeta ali prideta do izraza šele v kasnejših letih.

Rosa Parks

Skozi leta sem se naučila, da odločenost ošibi strah; ko vemo, kaj je treba storiti, strah izgine.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...