Plesalca Folklorne skupine Račna - Kulturnega društva Franceta Prešerna. Foto: JSKD/Janez Eržen
Plesalca Folklorne skupine Račna - Kulturnega društva Franceta Prešerna. Foto: JSKD/Janez Eržen

Na drugem delu državnega srečanja z naslovom Le plesat me pelji, ki sta ga pripravila Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in njegova območna izpostava Žalec, je nastopilo sedem najboljših skupin, ki sta jih izbrali državni strokovni spremljevalki Urša Šivic in Klavdija Žabot.

Program skupin je spremljala in ocenjevala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Tanja Drašler, Petra Nograšek in Simona Moličnik. Ob koncu prireditve je žirija dvema najboljšima podelila zlati priznanji s pohvalo. Za plesno izvedbo in koreografijo je zlato priznanje s pohvalo prejel AFS KUD Študent – Maribor, za najbolj prepričljivo uprizoritev v celoti pa je zlato priznanje s pohvalo prejel FS Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej.

V Žalcu so se poleg nagrajenih skupin predstavili še Folklorna skupina Račna - Kulturno društvo Franceta Prešerna, Mladinska folklorna skupina 'Lintvar' - Kulturno društvo Skrinja Šentjur, Folklorna skupina 'Koleda' Velenje, mladinska skupina AFS Ozara – Kranj in Folklorna skupina Marko – Beltinci.

V spremljevalnem programu je nastopila glasbena skupina Makedonskega kulturnega društva Ilinden.