Režiser Doug Liman je znan po svojih akcijskih filmih, med njimi je tudi Gospod in gospa Smith. S Cruisom je že sodeloval pri akcijskih trilerjih, kot sta Na robu jutrišnjega dne (2014) in Barry Seal: Tihotapec (2017). Foto: EPA
Režiser Doug Liman je znan po svojih akcijskih filmih, med njimi je tudi Gospod in gospa Smith. S Cruisom je že sodeloval pri akcijskih trilerjih, kot sta Na robu jutrišnjega dne (2014) in Barry Seal: Tihotapec (2017). Foto: EPA

Film je z izbranim režiserjem tako po pisanju spletnega portala The Guardian še korak bližje realizaciji. Načrtovani film je pozornost medijev pritegnil, ko sta v začetku maja Nasa in generalni direktor podjetja Tesla Elon Musk tvitnila o njem.

"Potrebujemo množične medije, da navdihnemo novo generacijo inženirjev in znanstvenikov, ki bodo uresničili Nasine ambiciozne načrte," je v začetku maja ob prvi najavi filma zapisal upravitelj Nase Jim Bridenstine.

Sorodna novica Misija nemogoče? Ne, Tom Cruise bo snemal na krovu vesoljske postaje.

Publikacija Deadline poroča, da Liman tudi piše scenarij in bo član produkcijske ekipe. Režiser je s Cruisom pred tem že sodeloval pri akcijskih trilerjih, kot sta Na robu jutrišnjega dne (2014) in Barry Seal: Tihotapec (2017).

Cruise je sicer znan po svojih kaskaderskih podvigih. Igralec si je leta 2017 tudi zlomil gleženj med snemanjem šestega dela Misija: Nemogoče, snemanje sedmega dela februarja v Italiji pa je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno.

Podrobnosti o vsebini filma še niso znane, razen predloga Bridenstina, naj film snemajo na krovu Mednarodne vesoljske postaje. "Nasa se veseli sodelovanja s Tomom Cruisom pri filmu na krovu @Space_Station!" je še zapisal.

Sorodna novica Starship spektakularno eksplodiral, nocoj še ognjeni krst Crew Dragona

Musk: Naj bi bilo zelo zabavno
Musk, čigar podjetje SpaceX sodeluje z Naso pri organizaciji prve ameriške izstrelitve v vesolje s posadko po letu 2011, je potrdil svojo udeležbo pri projektu z odgovorom na Bridenstinov tvit: "Naj bi bilo zelo zabavno!"

Američani so se pretekli vikend prvič po letu 2011 priključili na Mednarodno vesoljsko postajo z lastnim vesoljskim plovilom. Vesoljska ladja Crew Dragon je tja peljala ameriška astronavta, ki sta v vesolje prvič po desetletju prispela na domači infrastrukturi.

NASA si prizadeva odpreti Mednarodno vesoljsko postajo za širšo komercialno uporabo in znanstvene raziskave novih zdravil in materialov, ki jih je mogoče gojiti le v ničelni težnosti. Prav tako se zanimajo tudi za vesoljski turizem, piše The New York Times.