Avtor serije Goldbergovi, Adam F. Goldberg, si je zamislil komično interpretacijo svojega odraščanja v osemdesetih. Dogajanje je prikazano skozi oči najstnika, Jeff Garlin pa igra njegovega očeta. Foto: IMDb
Avtor serije Goldbergovi, Adam F. Goldberg, si je zamislil komično interpretacijo svojega odraščanja v osemdesetih. Dogajanje je prikazano skozi oči najstnika, Jeff Garlin pa igra njegovega očeta. Foto: IMDb

Dva vira "v neposredni bližini produkcije" sta za revijo Variety potrdila, da je bila odločitev za Garlinov odhod iz serije "obojestranska".

Jeff Garlin je sicer eden od osrednjih zvezdnikov Goldbergovih že vse od prve sezone iz leta 2013. Trenutno snemajo deveto sezono, in Variety poroča, da Garlin ne bo dokončal niti preostalih epizod tega cikla; njegova zaposlitev je bila prekinjena takoj. Ni še jasno, kako bodo v seriji pojasnili nenadno odsotnost enega od osrednjih likov.

Nanizanka je enega od pomembnih članov igralske zasedbe izgubila že lani, ko je umrl George Segal.

"Norčavost" na snemanju
Garlin je o pritožbah na račun svojega vedenja spregovoril v nedavnem intervjuju za Vanity Fair. Potrdil je, da je kadrovska služba preiskavo v zvezi z njim odprla že pred tremi leti, zanikal pa je, da bi bil odpuščen. "Če sem iskren, moram reči, da tukaj ni zgodbe. Studio Sony in jaz imamo pač različna mnenja. Moje stališče je, da imam določen proces, da sem pred kamero in v določenem prizoru lahko smešen. Oni trdijo, da zaradi tega delovno okolje "ni varno". Poglejte, ne razumem, kako naj bi moja norčavost ogrožala varnost ... Vedno sem prijazen in obziren človek. Seveda se kdaj zmotim, gotovo. Ampak cilj moje komedije je blažiti človeško bolečino. Če bi hotel kdaj koga prizadeti v imenu komedije? To je nasilništvo. Kaj takega bi bilo nezaslišano."

Kot Murray Christian Goldberg je Jeff Garlin godrnjav, rahlo asocialna glava družine Goldbergovih. Nalonjenosti do svojih otrok ne kaže pogosto, obmetava pa jih z
Kot Murray Christian Goldberg je Jeff Garlin godrnjav, rahlo asocialna glava družine Goldbergovih. Nalonjenosti do svojih otrok ne kaže pogosto, obmetava pa jih z "butci", kadar se jim kaj ponesreči. Foto: IMDb

Na izrecno vprašanje, ali razmišlja o odhodu od serije, je igralec odgovoril takole: "Poskušamo priti do nekakšnega dogovora. Bodisi se bom lahko vedel tako, kot oni hočejo, ali pa ne. Bomo videli – ampak nisem bil odpuščen in ne bom odpuščen ... Ko bomo nadaljevali delo, ne bom, da bi šlo vse gladko, izvajal nobenih svojih norčij več, iz spoštovanja."

Eden od sodelavcev pri seriji je za blog Deadline (pod pogojem anonimnosti) povedal, da je Garlin "izjemno verbalno in čustveno nasilen" ter da je razpoloženje na snemanju veliko boljše, kadar ni prisoten. Nekaterih članic tehnične ekipe menda ni klical po imenih, ampak z vzdevki, ki so se jim zdeli žaljivi, tudi sam pa je v omenjenem intervjuju priznal, da na snemanju rad uporablja besedo "vagina". Kaplja čez rob naj bi bilo to, da se je nekoč verbalno znesel nad članico ekipe, za katero je ocenil, da mu stoji na poti.

Če ga ne gledate v nanizanki Goldbergovi, pa Garlina morda poznate kot igralca (in izvršnega producenta) pri HBO-jevi nanizanki Nikar tako živahno (Curb Your Enthusiasm). Načeloma še ni znano, ali bo njegovo razdrtje pogodbe s televizijo ABC imelo kakšen vpliv na službo pri HBO-ju.