Želje Georgea Lucasa je menda zelo težko razumeti, zato je tudi poslovno sodelovanje z njim vse prej kot preprosto. Foto: AFP
Želje Georgea Lucasa je menda zelo težko razumeti, zato je tudi poslovno sodelovanje z njim vse prej kot preprosto. Foto: AFP
Harrison Ford

To je vsaj mnenje Franka Darabonta, o čigar scenariju za četrti v celovečerec, v katerem naj bi Jonesa upodobil Harrison Ford, se glavni gonilni sili projekta ne strinjata. Režiser Steven Spielberg je Darabontov scenarij menda pohvalil, producentu Georgeu Lucasu pa besedilo sploh ni všeč. Frank Darabont je Lucasa opisal kot težavnega človeka, čigar želje je zelo težko razumeti. "Ne morem "prodreti" v Georgeevo glavo," je dejal Darabont, ki zelo dvomi, da bodo film sploh kdaj posneli.

Bosta Lucas in Spielberg uskladila mnenji?
Po mnenju Franka Darabonta je celoten projekt "oživljanja" lika Indiane Jonesa huda farsa. Zaradi očitno nasprotujočih si pogledov Stevena Spielberga in Georgea Lucasa na film je menda celoten projekt postal prav nenavaden. In ta izjava ni prišla iz ust kakšnega hollywoodskega zelenca, ki še ni vešč ravnanja s kapricioznimi filmarji, ampak iz ust Darabonta, ki je s scenariji oskrbel že velike filmske projekte, kot sta Zelena milja - film je Darabont tudi režiral - in Frankenstein režiserja Kennetha Branagha.

Kot pisec s čutom za vzdrževanje napetosti v filmu se je Frank Darabont izkazal tudi že kot scenarist v devetdesetih po vsem svetu izredno priljubljene televizijske serije o mladem Indiani Jonesu, ki jo je na svoj program pred nekaj leti uvrstila tudi Televizija Slovenija in v kateri se je kot mladi arheolog in pustolovec odlično odrezal Sean Patrick Flanery.

Prezgodnje veselje Harrisona Forda?
Če četrtega filma o Indiani Jonesu zares ne bodo posneli, bo to precej hud poraz za Georgea Lucasa, ki je projekt že začel pogumno oglaševati. K filmu je pristopil tudi Harrison Ford, ki je Jonesa upodobil tudi v prvih treh filmih in ki je moral vedno znova pojasnjevati, da zmore tudi pri 64 letih povsem spodobno odigrati vlogo, ki predvideva tudi nekaj visokoadrenalinskih prizorov. Ne gre pa seveda tudi pozabiti, da je bila trilogija o Indiani Jonesu eden izmed tistih projektov, ki so Georgea Lucasa pomagali ustoličiti za enega najbolj mogočnih mož Hollywooda. Zdaj, ko je njegove vesoljske sage Vojna zvezd menda nepreklicno konec, bi bil Lucas verjetno zelo vesel nove uspešnice, saj njegovo ime od prihoda filma Vojna zvezd: Maščevanje Sitha ni bilo več povezano z velikim filmskim projektom.