Film iz leta 2018 je nastal v režiji Yvesa Réniera. Foto: BBC STUDIOS
Film iz leta 2018 je nastal v režiji Yvesa Réniera. Foto: BBC STUDIOS

Francoski televizijski film v žanru kriminalne drame temelji na resničnih dogodkih.

Sprva obtožena na deset let zapora
Na prvem procesu so jo obsodili na deset let zapora. Njene tri hčere, ki so vedele, kaj in kako se je v resnici dogajalo, so se postavile zanjo in dosegle, da se proces obnovi. Zatem so se postopoma razkrile vse družinske anomalije, ki so pripeljale do usodnih zaključkov.

Del francoske javnosti se je med sodnim procesom zavzemal za to, da jo kaznujejo, drugi del pa je bil prepričan, da je šlo za samoobrambo. Mož Norbert Marot je več let pretepal njo in otroke. Skozi sodni proces je postopoma razkrila, da je bila družina desetletja pod primežem telesnega, spolnega in čustvenega nasilja.

Pomilostitev več let pozneje
Francoski predsednik François Hollande je leta 2012 Jacqueline Sauvage sprva delno, nato pa leta 2016 popolnoma pomilostil, kar je objavil tudi na svojem Twitter računu.

Film je nastal v režiji Yvesa Réniera. Scenarij so napisale Catherine Touzet, Marie Deshaires in Jean Falculète po knjigi, ki so jo napisali Jacqueline Sauvage, Nathalie Tomasini in Janine Bonaggiunta. Vloge v filmu po resnični zgodbi o posledicah družinskega nasilja pa so zavzeli Muriel Robin, Olivier Marchal, Alix Poisson, Armelle Deutsch, Samantha Rénier, Erika Sainte, Laura Sépul, Anissa Allali in drugi.

Film tedna: Jacqueline Sauvage, napovednik