Oddaja Spet doma v nedeljo zvečer pred televizijske zaslone privablja številne Slovence. Foto: RTV SLO
Oddaja Spet doma v nedeljo zvečer pred televizijske zaslone privablja številne Slovence. Foto: RTV SLO
Nina Pušlar in Nina Strnad
Rubrika Bitka talentov se je poslovila. Foto: RTV SLO
Spet doma
Mario v vsaki oddaji gosti tri znane Slovence. Foto: RTV SLO

Že v prvi oddaji je Natašo Tič Ralijan zamenjala igralka Zvezdana Mlakar, ki nastopa v vlogi jezične Amande. Amanda bo pogovore z gosti prekinjala s svojim vedenjem o družinskih odnosih in modrostih o odnosih med moškimi in ženskami. Pomagali pa ji bodo tudi gledalci, ki ji bodo pošiljali vprašanja o bitki med spoloma, za svoja vprašanja pa bodo nagrajeni.

Bitko talentov nasledile plešoče zvezde
Tudi rubrike Bitka talentov ni več, ustvarjalci oddaje pa začenjajo novo tekmo. V njej se bodo za naslov najboljšega potegovale že uveljavljene slovenske zvezde. V rubriki Zvezde plešejo bodo med seboj tekmovali znani Slovenci in Slovenke in skušali očarati tako žirijo kot tudi gledalce.

Za potrebe nove rubrike se je nekoliko spremenila tudi scena, saj bo plesalcem na voljo veliko plesišče, na katerem bodo prikazali svoje znanje v standardnih in latinskoameriških plesih.

Rubrika sledi svetovnim televizijskim smernicam, saj podobni plesni boji zvezd potekajo tudi na primer v Veliki Britaniji ali Italiji, vendar je tekmovanje prirejeno glede na časovne in finančne zmožnosti v Sloveniji. Med seboj se bo pomerilo devet znanih Slovencev; v prvi oddaji so z boki gibali igralka Tina Gorenjak, pevec Sebastian in televizijska voditeljica Oriana Girotto Cavazza.

Posodobljena bitka s časom
Stalnica oddaje ostajajo oranžni naslanjači in čajanka, na kateri Mario gosti znane goste, prav tako pa tudi rubrika Bitka s časom, pri kateri pa so tehnično napredovali, saj lahko tekmovalce med opravljanjem nalog spremljajo v živo s pomočjo satelita. V prvi oddaji so se podali na Ptuj, kjer je bila bitka pustno obarvana, saj so bili v mestu kurentov natanko na pustno nedeljo.