V ospredju serije je nekdanja agentka CIE Carrie Mathison (igra jo Claire Danes), ki trpi za bipolarno motnjo. Foto: IMDb
V ospredju serije je nekdanja agentka CIE Carrie Mathison (igra jo Claire Danes), ki trpi za bipolarno motnjo. Foto: IMDb

Protagonistka serije je nekdanja agentka CIE Carrie Mathison, ki trpi za bipolarno motnjo. Igra jo Claire Danes, v vlogi njenega mentorja pa nastopa igralec Mandy Patinkin.

Osem nagrad emmy in pet zlatih globusov
Domovina je bila zasnovana na izraelski seriji Prisoners Of War. Že s prvo sezono leta 2011 je dosegla izjemno priljubljenost, do zdaj je osvojila osem nagrad emmy in pet zlatih globusov. Med njenimi oboževalci je tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama.

Kljub slovesu ene najbolj priljubljenih TV-serij desetletja je bila s svojim odnosom do mednarodnega terorizma deležna tudi kritičnih komentarjev – zaradi načina, kako prikazuje muslimane, so jo označili tudi za islamofobno.

Zvezda na pločniku slavnih
Glavna zvezda serije Claire Danes je zaslovela v 90. letih preteklega stoletja kot najstniška zvezdnica v televizijski seriji To trapasto življenje. Prodor na velika platna ji je uspel s filmoma Romeo + Julija (1996) v režiji Baza Luhrmanna. Leta 2015 je dobila tudi svojo zvezdo na pločniku slavnih, doma ima tudi štiri zlate globuse. Dva od teh je dobila prav za svojo vlogo v Domovini.