Craig je napovedal, da bo nastop v Ni čas za smrt njegova zadnja vloga slavnega tajnega agenta s šifro 007 in z martinijem v roki. Foto: Youtube
Craig je napovedal, da bo nastop v Ni čas za smrt njegova zadnja vloga slavnega tajnega agenta s šifro 007 in z martinijem v roki. Foto: Youtube

To je že četrtič, da so producenti preložili prikazovanje 25. filma iz franšize, v katerem naj bi agenta 007 – vohuna v službi njenega visočanstva – zadnjič odigral Daniel Craig. Najprej je bila po zamenjavi režiserja z oktobra 2019 preložena na februar 2020, nato so jo preložili še za dva meseca zaradi dodelave scenarija. Po izbruhu novega koronavirusa so producenti premiero iz aprila preložili na 12. november.

Novico sta v petek zvečer sporočila producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli. Da bo film najverjetneje prestavljen v leto 2021, so pri Universalu doslej izrecno zanikali.

"Zavedamo se, da bodo oboževalci zaradi preložitve razočarani," sta v izjavi za javnost zapisala producenta in dodala, da se že zdaj veselita, da bodo film z njimi delili prihodnje leto.

Da si bo film lahko ogledalo širše svetovno občinstvo
Odločitev so utemeljili s pojasnilom, da si bo film tako lahko ogledalo širše svetovno občinstvo. Povezava z novim koronavirusom sicer po pisanju nemške tiskovne agencije DPA ni bila izrecno omenjena, a dejstvo je, da so zaradi pandemije kinodvorane v nekaterih državah trenutno zaprte ali pa so njihove zmogljivosti omejene.

Na začetku septembra so ustvarjalci filma objavili drugi napovednik za film Ni čas za smrt, v četrtek pa je bil objavljen videospot za naslovno pesem No Time To Die, ki jo izvaja Billie Eilish, eno največjih imen sodobne popkulture.

Sorodna novica Z novim napovednikom se Bond vrača na glavni tir

Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika
Film se začne z Bondom v času, ko se je umaknil iz aktivne službe in uživa zasluženi počitek na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga stari prijatelj iz Cie Felix Leiter prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj tvegano, kot so pričakovali: agenta njenega veličanstva vodi na sled skrivnostnega zlikovca, ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo.

Film je režiral Cary Joji Fukunaga, prvi Američan, ki režira film o Bondu, skrivnem agentu s šifro 007 in z martinijem v roki. Scenarij so poleg režiserja napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns in Phoebe Waller-Bridge. Fukunaga je najbolj znan po režiji prve sezone serije Pravi detektiv, ki je na male zaslone prišla v letu 2014 in za katero si je prislužil emmyja, in po režiji vojnega filma v Netflixovi produkciji Beasts of No Nation (2015).

V filmu se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright. Prvič pa se bodo v bondijadi pojavili Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen.

Lea Seydoux igra v filmu Madeleine Swann, prvo žensko, s katero James Bond zaživi v paru. Foto: IMDb
Lea Seydoux igra v filmu Madeleine Swann, prvo žensko, s katero James Bond zaživi v paru. Foto: IMDb

Zadnja dva filma priljubljene akcijske franšize, Skyfall (2012) in Spectre (2015), je posnel režiser Sam Mendes, ki še enega filma o Bondu ni želel prevzeti.

Bond, vzniknil leta 1952 v romanu Iana Fleminga
Jamesa Bonda je sicer ustvaril britanski pisatelj Ian Fleming, skozi serijo knjig o agentu britanske obveščevalne službe MI-5, prvi del je izšel leta 1953 pod naslovom Casino Royale.