Pri NBC-ju so pripravljeni izpeljati skoraj kateri koli načrt zanje zelo donosne Tine Fey. Foto: Reuters
Pri NBC-ju so pripravljeni izpeljati skoraj kateri koli načrt zanje zelo donosne Tine Fey. Foto: Reuters
Ellie Kemper je pravzaprav šla na avdicijo za serijo Parks and Recreation - tam vloge sicer ni dobila, a so jo (isti) avtorji pozneje poklicali, ko so potrebovali svež obraz za Pisarno. Foto: EPA

Tina Fey, ki je za NBC sedem let pisala uspešnico 30 Rock in nastopala v njej, se je novega projekta lotila s scenaristom in izvršnim producentom Robertom Carlockom, ki je tudi pri seriji 30 Rock sodeloval od samega začetka dalje (še pred tem pa je bil nekoč tudi med scenaristi Prijateljev). NBC je že naročil prvih 13 epizod, ki jih bodo predvajali septembra prihodnje leto.

"Srečo sva imela, da že celotni svoji karieri delava za NBC (razen ko je Robert delal pri Dana Carvey Showu, ki se ga da kupiti na DVD-ju), zato sva Bobu in Jen hvaležna za njuno neomajno podporo," sta v izjavi za javnost zapisala avtorja nove serije. Pri tem imata seveda v mislih direktorja NBC-ja, Roberta Greenblatta, in vodjo oddelka zabave, Jennifer Salke.

Pri NBC-ju so v svoji izjavi prav tako polni hvale: "Izvirni glasovi, kakršna imata Tina in Robert, se ne pojavijo pogosto, in hoteli smo ju nazaj v eter, kolikor hitro je bilo mogoče. To, da bosta sodelovala z Ellie Kemper, ki smo jo v Pisarni videli odrasti iz stranske v glavno igralko, je samo še pika na i. Srečo imamo, da smo lahko del nečesa tako duhovitega, edinstvenega in pozornost pritegujočega."

Najbolj "vroča" kariera v šovbiznisu
Vest o novem projektu je tako še ena alineja v zadnjih mesecih neverjetno uspešne kariere Tine Fey: komičarka, ki je pred kratkim dobila emmyja za scenarij sklepne epizode 30 Rocka, je dobila tudi vabilo za vodenje naslednje podelitve emmyjev. Veteranka oddaje Saturday Night Live se v zadnjem času sicer udejstvuje predvsem kot producentka; za NBC pripravlja še eno komedijo, postavljeno v delovno okolje, tokrat o mladi ženski, ki se poskuša ponovno zbližati s svojim odtujenim očetom.

Kemperjeva je poleg svoje vloge v Pisarni znana tudi kot ena izmed družic iz Dekliščine, ki je leta 2011 zaslužila nepričakovanih 170 milijonov dolarjev.

Mreže razmišljajo velikopotezno
Mimogrede, ameriške televizijske mreže si v zadnjem času - v boju za konkurenčnost in odmevne projekte - vse večkrat upajo tvegati naročila za celotne sezone in ne le pilotne epizode, kot je bilo v navadi včasih. Pri Foxu so tako na primer napovedali fantazijsko serijo Hieroglyph in Gotham, predzgodbo Batmana v obliki serije. Pri CBS-u stavijo na 13 delov policijske drame Battle Creek, ki jo bo pisal David Shore (Zdravnikova vest).