slice
Stoletje od rojstva Joan Fontaine, ene od Hitchcockovih ljubljenk
Dobitnica oskarja za vlogo v filmu Sum, 22. oktober 2017 ob 12:41 Oskarjevka Joan Fontaine, ki je zaznamovala zlato dobo Hollywooda in je svoje najpomembnejše vloge odigrala v filmih Alfreda Hitchcocka, bi na današnji dan dopolnila sto let.
V pričakovanju Liffa: MMC-jev podportal, cikel filmov na TV Slovenija in fotonatečaj
1
22. oktober 2017 ob 11:57 Kmalu bo znova čas za Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe , v znamenju obdobja za filmofile je tudi RTV Slovenija, ki poleg fotografskega natečaja in MMC-jevega podportala prinaša tudi ...
Filmska recenzija: Aquarius
21. oktober 2017 ob 18:31 Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Filmska recenzija: Geovihar
1
20. oktober 2017 ob 21:50 Bližnja prihodnost - v želji po obvladovanju vsega, tudi vremena, ki z nepredvidljivimi podnebnimi spremembami in pojavi vedno bolj ogroža ustaljeno življenje našega planeta, za kakšno pametnejšo in ...
Slovo Danielle Darrieux, igralke z eno najdaljših filmskih karier
1
19. oktober 2017 ob 18:48 Nadarjenost za petje in ples ter lepota sta odprli številna vrata Danielle Darrieux , ki je v zgodnjih najstniških letih prvič nastopila v muzikalu, zaslovela pa je leta 1936 z vlogo v filmu ...
Pred premiero filma Prebujanja režiserja Petra Bratuše Prihajajo Prebujanja! Najprej v gledališče in šele nato na filmska platna. Film Petra Bratuše z naslovom Prebujanja doživlja svojo premiero že nocoj v SNG Drami Ljubljana.
6
Polanski na snemanju dokumentarca o holokavstu na Poljskem Z oskarjem nagrajeni francosko-poljski režiser Roman Polanski na Poljskem sodeluje pri snemanju dokumentarca o svojem življenju.
4
Slovenski film Nika Slobodana Maksimovića začel turnejo po Kitajski Mladinski film Nika bo prvi slovenski film, ki si ga bo kitajsko občinstvo lahko ogledalo na domačih tleh, so zatrdili pri SFC-ju.
1
Drevi dokumentarni film Sirija – Zadnji branik človeške dediščine V francoskem dokumentarnem filmu so katastrofalne razmere v Siriji postavljene v središče uničujočega vala, ki so ga sprožili številni konflikti na Bližnjem vzhodu.
2
28. Liffe z atraktivno geografsko in tematsko pisano ponudbo Med 8. in 19. novembrom se vrača Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe. Skupaj bodo prikazali 97 celovečercev in 17 kratkih filmov, v tekmovalnem programu pa se bo pomerilo 11 filmov.
"Kar ustrašil sem se, ko so se na letošnjem Liffu znašli trije veliki hollywoodski filmi" "Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima," je prepričan Simon Popek, ki kot programski direktor že enajsto leto kurira ponudbo največjega ...
10
Spomin na Francija Slaka, avtorja prvega slovenskega kandidata za tujejezičnega oskarja Čez deset dni bo minilo natanko deset let, odkar se je poslovil scenarist, režiser, producent in pedagog Franci Slak, ki se mu bodo poklonili s spominskim večerom v Slovenski kinoteki.
Oživljanje starih serij - vrača se še Roswell Ameriška TV-mreža je sporočila, da bo 15 let po koncu oživila znanstvenofantastično serijo Roswell, ki smo jo spremljali tudi na naši televiziji.
3
Resnična zgodba pozabljene junakinje druge svetovne vojne na Hrvaškem se seli na film Na Hrvaškem se je začelo snemanje ambiciozne vojne drame, pri kateri kot manjšinska koproducentka sodeluje tudi Slovenija. V Akciji D. B.
9
"Vzpostavitev knjižnega jezika vodi narod v intelektualni razvoj" Čez nekaj dni bomo praznovali 500. obletnico začetka verske reforme Martina Luthra. Sprožil je reformacijo širokih razsežnosti; o njenem odmevu na Slovenskem bomo govorili z dr.
2

Gledamo
link
Filmska recenzija: Aquarius
21. oktober 2017 ob 18:31 Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo