slice
Nominiranci za zlate globuse: največ si obeta del Torova Oblika vode
Opažen tudi Plummerjev prevzem Spaceyjeve vloge, 11. december 2017 ob 17:21 Največkrat slišan naslov razglasitve nominirancev za zlate globuse je Oblika vode - ljubezenska pravljica režiserja Guillerma del Tora je nominirana v sedmih kategorijah.
Savdska Arabija po 35 letih umika prepoved kinodvoran
15
11. december 2017 ob 13:40 Po 35-letni prepovedi se v naslednjem letu v Savdsko Arabijo vračajo kinodvorane.
Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset klasik
7
11. december 2017 ob 11:02 Jugoslovanska kinoteka bo digitalno restavrirala deset filmskih klasik in jih prikazala v naslednjih nekaj letih.
Umrl je igralski velikan Jernej Šugman
239
10. december 2017 ob 19:19 V 49. letu starosti je umrl Jernej Šugman, eden najplodovitejših in najbolj cenjenih slovenskih igralcev. Iz Drame so potrdili, da je umrl zaradi srčne kapi.
Filmska recenzija: Medvedek Paddington 2
2
10. december 2017 ob 18:30 Mali prikupni medvedek z modrim plaščkom in velikim rdečim klobukom pri nas morda ni tako zelo znan, v Veliki Britaniji pa sodi med najbolj priljubljene izmišljene like otroške literature in je bil ...
Najboljši evropski film Kvadrat, za življenjsko delo nagrajen Aleksander Sokurov Letošnja podelitev nagrad Evropske filmske akademije se je v Berlinu odvila v znamenju celovečerca Kvadrat režiserja Rubena Östlunda.
3
Na Animateki slavili vsakodnevni temi: življenje kot arbitrarno potovanje in težave s ploskoglavimi sosedi Animateka se sicer končuje v nedeljo s projekcijo zmagovalnih filmov, sobotni večer pa je prinesel zmagovalce tega mednarodnega festivala animiranega filma.
Zadnjih pet let: poslednja renesansa Davida Bowieja V skoraj petdesetletni karieri Davida Bowieja, ki so jo zaznamovali neverjetni dosežki in preobrati, je morda najbolj fascinantno sklepno poglavje.
8
Velikim malim lažem ni konca: HBO napovedal še drugo sezono serije Velike male laži (Big Little Lies), nadaljevanka o skrivnostih, lažeh in umoru v tesno prepleteni, bogataški ameriški predmestni skupnosti, se očitno nadaljuje, četudi je sprva prišla na zaslone kot ...
1
Čudežna ženska med "filmi leta" po izboru Ameriškega filmskega inštituta Ameriški filmski inštitut (AFI) je objavil svoj tradicionalni seznam najboljših filmov in nadaljevank iztekajočega se leta. Na njem ni večjih presenečenj, je pa v deseterici izbrancev tudi t. i.
14
"Življenje (še vedno) najde pot": prvi napovednik za Jurski svet 2 "Vem, zakaj smo tukaj," dahne krotilec dinozavrov, ki ga bo tudi v novem Jurskem svetu igral Chris Pratt.
13
Darren Aronofsky z Willom Smithom na spoznavanju "tiste čudne krogle" "Navdušen sem, da bo vodnik [Will] Smith. S svojo karizmo, inteligenco in človečnostjo bo veliko prispeval k projektu in pozdravil gledalce v edinstveni zgodbi o osupljivih čudežih, ki omogočajo ...
3
Čarobni svet risank: otroke lahko povsem potegnejo vase Med asociacije na besedo otrok sodijo igra, zabava, druženje in seveda tudi risanke. Želja otrok po ogledu risank je neverjetna, včasih se zazdi, da jih povsem začarajo. Na podkastu Številke
Film o skupini Queen ima novega režiserja; Bryan Singer odpuščen Studio Fox je vajeti biografske drame Bohemian Rhapsody predal režiserju Dexterju Fletcherju. Njegov predhodnik Bryan Singer, ki je posnel že večino potrebnega materiala, je bil odpuščen.
9
Pred polnočjo - sklepni del romantične, a ne osladne trilogije " Tvoje bistvo je najbrž nespremenljivo in to je pravzaprav eno od vprašanj tega filma, " je o svojem filmu Pred polnočjo med drugim dejal Richard Linklater.
6

Gledamo
link
Filmska recenzija: Medvedek Paddington 2
2
10. december 2017 ob 18:30 Mali prikupni medvedek z modrim plaščkom in velikim rdečim klobukom pri nas morda ni tako zelo znan, v Veliki Britaniji pa sodi med najbolj priljubljene izmišljene like otroške literature in je bil ...
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo