slice
Burgerjev Ivan potuje vse do kitajskega občinstva
Najboljši igrani film 20. Festivala slovenskega filma, 20. februar 2018 ob 13:27 Slovenski igrani celovečerni film Ivan , ki ga je njegov avtor Janez Burger opisal kot " dramo o sprejemanju napačnih odločitev ", je bil prodan kitajski distribucijski družbi Huaulu in tako bo v ...
1
Bollywoodski film o menstrualni higieni nesprejemljiv za pakistanski cenzorski odbor
1
20. februar 2018 ob 11:31 Bollywoodski film, ki se ukvarja s tem o ozavešč anja o menstruaciji, je v Pakistanu ostal pred zaprtimi vrati kinematografov - v nasprotju s sosednjo Indijo, kjer je od pred kratkim na ogled.
Filmska recenzija: Črni panter
45
19. februar 2018 ob 13:25 Bi zgodovinski mejnik, ki ga je zakoličila premiera blockbusterja Črni panter , še imel takšno težo, če bi bil film sam po sebi čisto zanič?
Teden dni, ko bodo ljubitelji gora na svoj račun prišli tudi "na ravnem"
19. februar 2018 ob 15:03 Po koncu zimskih olimpijskih iger se bo posebna olimpijada doživetij in dosežkov začela na 12. festivalu gorniškega filma, ki bo svet gora, narave in pustolovščin znova prinesel na velika platna.
Umrl je Nazif Mujić, bosanski Rom s srebrnim medvedom z Berlinala
12
19. februar 2018 ob 11:08 Umrl je Nazif Mujić, bosanski Rom, ki smo ga spoznali v filmu bosanskega režiserja Danisa Tanovića Epizoda v življenju zbiralca železa.
Britanci odločajo: na Baftah slavili Trije plakati pred mestom Trije plakati pred mestom, temačna satira o rasizmu v malomeščanski Ameriki, so osvojili glavno nagrado na nedeljski podelitvi baft, najvišjih britanskih filmskih priznanj.
1
Jeffrey Tambor zaradi obtožb zlorabe zapušča serijo Transparentno Jeffrey Tambor, zvezdnik večkrat nagrajene Amazonove serije Transparentno (Transparent), se poslavlja od igralske zasedbe. Lani sta ga dva človeka obdolžila spolnega nadlegovanja.
8
Črni Panter na dobri poti do rekordnega premiernega konca tedna Evforija pred premiero Črnega panterja, najnovejšega Marvelovega blockbusterja, je že obrodila prve sadove: film je v nekaj dneh zunaj Amerike zaslužil skoraj 50 milijonov dolarjev, premierni konec ...
20
Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
4
Wes Anderson z Otokom psov prvič odkrito političen Prvi dan Berlinskega filmskega festivala je zaznamovala novinarska konferenca z zvezdniško zasedbo animiranega filma Otok psov (Isle of Dogs), devetega celovečerca ameriškega režiserja Wesa ...
4
Maja Prettner in Matija Strniša zastopata slovenske barve na Berlinale Talents Campusu Berlinale Talents odkriva nove filmske avtorje z vsega sveta, 250 mladih filmskih ustvarjalcev iz 81 držav, od tega 128 žensk in 122 moških, pa je bilo izbranih izmed 3.000 prijavljenih - med njimi ...
Dobro obiskane tudi projekcije slovenskih filmov v dvoranah art kino mreže V Art kino mreži Slovenije, ki združuje 24 kinematografov in prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma, poleg tuje produkcije zavidljive uspehe dosegajo tudi slovenski filmi, saj si je te na ...
Filmska recenzija: Petdeset odtenkov svobode V retrospektivi je skoraj smešno, kakšen cirkus je še leta 2015 svet zganjal okrog t. i. pornografije za mamice, ki naj bi jo utelešala trilogija Petdeset odtenkov sive.
23
Uničenje: še en film, obtožen neutemeljenega "beljenja" likov V ameriške kinematografe še pred koncem tega meseca prihaja Uničenje (Annihilation), znanstvenofantastična srhljivka o nevarnem območju, kjer zakoni narave skrivnostno odpovejo.
10
En otok, na stotine psov in Berlinale se lahko začne Več kot 20 svežih filmskih produkcij bo v prihodnjih dneh v Berlinu nakazalo nove talente in trenutne smernice v filmu.

Gledamo
link
Filmska recenzija: Črni panter
45
19. februar 2018 ob 13:25 Bi zgodovinski mejnik, ki ga je zakoličila premiera blockbusterja Črni panter , še imel takšno težo, če bi bil film sam po sebi čisto zanič?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo