Adam Driver je znan po seriji Girls, filmih Frances Ha, Zakonska zgodba, Vojna zvezd – Poslednji jedi in Črni KKKlanovec. Foto: EPA
Adam Driver je znan po seriji Girls, filmih Frances Ha, Zakonska zgodba, Vojna zvezd – Poslednji jedi in Črni KKKlanovec. Foto: EPA

Driver je poprej igral v Nicholsovem filmu Midnight Special skupaj z Joelom Edgertonom, Kirsten Dunst in Samom Shepardom. Film je kakor še en Nicholsov film, Loving, izšel leta 2016. Tedaj je glavna igralka Ruth Negga dobila nominacijo za oskarja za najboljšo igralko. Posnet je bil po resničnih dogodkih.

Po poročanju Varietyja bo tudi nova drama zasnovana na resnični zgodbi iz kubanske revolucije, ki temelji na istoimenskem članku iz revije New Yorker v avtorstvu Davida Granna iz leta 2012. Nichols bo napisal scenarij in režiral.

Sorodna novica Jeff Nichols za MMC: “Ni ti treba biti Američan, da bi razumel ljubezen.”

Adam Driver bo v filmu Yankee Commander igral Williama Alexandra Morgana iz Ohia, ki se je bojeval v kubanski revoluciji. Morgan je leta 1957 zapustil svojo družino, da bi se pridružil boju proti Batistu. Kot Che Guevara se je prebil na oblast in pomagal poganjati kubansko vojsko po sovražnikovih linijah proti takratnemu kubanskemu predsedniku Fulgenciu Batisti, da bi pomagal zagotoviti zmago Fidela Castra. Zgodba Davida Granna je označena kot zgodba o "ljubezni, revoluciji in izdaji".

Snemati naj bi začeli leta 2021, čeprav datumi začetka produkcije povsod ostajajo negotovi. Ni še tudi znano, katera produkcijska hiša bo prevzela produkcijo filma.

Driver je pred izbruhom novega koronavirusa snemal novi film Ridleyja Scotta Zadnji dvoboj, ki se dogaja v srednjeveški Franciji. Ob njem so bili še igralci Ben Affleck, Matt Damon in Jodie Comer. Tudi scenarij je ustvaril z oskarjem nagrajeni scenaristični dvojec Damon-Affleck, z njima pa še Nicole Holofcener.

Matt Damon in Ben Affleck. Foto: EPA
Matt Damon in Ben Affleck. Foto: EPA

Na spletni strani Deadline, ki je novico o filmu prva objavila, zgodbo zadnjega dvoboja opisujejo takole. Damon in Affleck bosta igrala najboljša prijatelja, eden od njiju je vitez Jean de Carrouges, drugi pa plemič Jacques Le Gris. De Carrouges se poda v vojno, ob vrnitvi pa obtoži Le Grisa, da je med njegovo odsotnostjo posilil njegovo ženo Margerite de Carrouges.

Film naj bi imel premiero 25. decembra, vendar ni jasno, ali bo lahko film ob trenutno nepredvidljivih okoliščinah pravočasno končan.