Andy Garcia je za nekaj dne zasedel predsedniško pisarno v Tbilisiju. Foto: EPA
Andy Garcia je za nekaj dne zasedel predsedniško pisarno v Tbilisiju. Foto: EPA
Sakašvili je privolil v snemanje filma, katerega koproducent je tudi poslanec njegove stranke. Foto: EPA

Pisarna gruzijskega predsednika ima od ponedeljka novega vodjo, saj na predsedniškem stolu ne sedi Mihail Sakašvili, temveč Andy Garcia.

52-letni igralec, ki je med drugim nastopil tudi v tretjem delu Botra ter v filmih Modigliani, Ko moški ljubi žensko in Oceanovih 11, je v nekdanjo sovjetsko republiko prispel v nedeljo, potem ko se je snemanje preselilo iz Gorija, ki so ga ob spopadih zasedle ruske enote, v glavno mesto. Režiser bo Renny Harlin, ki se je podpisal tudi pod filma Umri pokončno 2 in Plezalec (Cliffhanger)

Zgodba o ameriškem reporterju z gruzijsko koprodukcijo
Film o lanski petdnevni ruski intervenciji v Južni Osetiji, ki jo je sprožil Sakašvilijev napad na to pokrajino, se bo vrtel okoli zgodbe ameriškega reporterja, ki se znajde v navzkrižnem ognju.

Med producenti filma najdemo tudi Papuna Davitaia, poslanca Sakašvilijeve stranke Združeno narodno gibanje. Sicer pa sta ruska in gruzijska državna televizija na svoj program že uvrstili patriotske filme, v katerih krivdo za vojno zvračata na nasprotno stran.

Kusturica ne bo snemal za Ruse
Gruzijci so tako že začeli snemati film, Rusom pa veliki met ni uspel - za snemanje so namreč snubili Emirja Kusturico, ki pa ponudbe ni sprejel, češ da ima zavezujočo pogodbo za naslednja štiri leta.