Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Film - Arhiv

Nagrade scenarističnega ceha letos ne napovedujejo oskarjev

V nedeljo zvečer so pri Zvezi ameriških scenaristov (Writers Guild of America) podelili nagrade za najboljše scenarije leta v filmu in na televiziji.

Talenti v belem bodo z rekordnimi 322 epizodami prehiteli celo Urgenco

Ameriška TV-serija Talenti v belem (Grey's Anatomy) bo s svojo 332. epizodo postala najdlje trajajoča medicinska dramska serija v zgodovini televizije. Z epizodo, ki bo predvajana 28. februarja, bo v številu epizod prehitela trenutno rekorderko Urgenco.

Hollywoodski poklon Italiji: v središču Bertolucci in brata Taviani

Na festivalu filma, mode in umetnosti Los Angeles, Italia se letos poklanjajo lani umrlima velikanoma italijanskega filma Bernardu Bertolucciju ter Vittoriu Tavianiju, ki je svoj filmski opus gradil z bratom Paolom Tavianijem.

Berlinale: 5 filmov, ki si jih bomo zapomnili

Žirija francoske igralke Juliette Binoche je z dodelitvijo zlatega medveda izraelskemu filmu Sinonimi (Synonyms) znova sprejela dvomljivo odločitev, kakršnih je Berlinale v tem desetletju videl že kar nekaj.

"Ni športa, ki bi bil bolj povezan s kulturo, kot je alpinizem"

S projekcijo filma Free Solo, za katerega velja veliko zanimanje, se bo danes začel Festival gorniškega filma, ki bo že 13. zapored svet gora, narave in pustolovščin prinesel na velika platna.

Brad Pitt snema dokumentarec o Chrisu Cornellu, sodeluje tudi pevčeva vdova Vicky

Skoraj dve leti po njegovi nenadni smrti je v nastajanju dokumentarni film o frontmanu skupin Soundgarden in Audioslave Chrisu Cornellu, enem od začetnikov grungea z izjemnim glasovnim razponom.

Zlati medved zgodbi o mladeniču, ki se odpove domovini, Izraelu

Zlati medved 69. Berlinala je pripadel drami Synonymes (Sinonimi), v kateri izraelski režiser Nadav Lapid pripoveduje zgodbo o dvajsetletnem mladeniču v Parizu, ki se nepreklicno odloči, da se bo odpovedal svoji domovini, Izraelu.

V slovenskih art kinih lani skoraj pol milijona gledalcev, najbolj gledan Gajin svet

V Art kino mreži Slovenije so lani v primerjavi z letom 2017 prikazali 279 projekcij več in zaznali skoraj desetodstotno povečanje obiska.

Slovo velikana igre Bruna Ganza, ki je enako prepričljivo odigral angela in Hitlerja

V starosti 77 let je v Zürichu umrl švicarski igralec Bruno Ganz, eden najpomembnejših igralcev v nemško govorečem prostoru. Njegova zadnja odmevna vloga je bila lani, v filmu Hiša, ki jo je zgradil Jack danskega režiserja Larsa von Trierja.

Avtoportret: 59 sekund z Marušo Majer

"Še vedno se spomnim notranjosti hiše in zatohlega španskega vremena," v novi videorubriki Avtoportret igralka Maruša Majer opisuje predstavo, ki je bila za njeno življenje najbolj prelomna.

Protest je zalegel: Podelitve oskarjev med oglasi ne bo

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je po številnih kritikah in odprtem pismu, pod katerega so se podpisali številni hollywoodski težkokategorniki, umaknila odločitev, da podelitve štirih kipcev ne bodo prenašali po televiziji.

Marko Mandić na Berlinalu: "Vsaka kultura ima svoje klišeje in arhetipe smrti"

Na Berlinalu so vsako leto vsaj v manjši meri zastopane tudi slovenske barve, letos pa je nase zagotovo najbolj opozoril igralec Marko Mandić, ki je zaigral v filmu O Beautiful Night, celovečernem prvencu nemškega režiserja Xaverja Böhma.

Šesti Retrosex: vrnitev Kina Sloga, a le za eno noč

V Kinodvoru nocoj pripravljajo noč erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. S filmskim programom se poklanjajo Kinu Slogi, ki je v prostorih današnjega mestnega kina pred dobrimi tremi desetletji javno predvajal filme z erotično in pornografsko vsebino.

Stellan Skarsgård za MMC: "Učim se iz vsakega filma, predvsem iz tistih slabih"

"Življenje bi bilo veliko lepše, če bi naša vsakodnevna opravila pripovedoval glas Stellana Skarsgårda." Gre za stavek, ki ga je bilo slišati na eni izmed novinarskih konferenc na letošnjem Berlinalu in mu je sila težko oporekati.

Pod Amazonovim okriljem bo zaživela serija Mi, otroci s postaje Zoo

Da bodo po knjigi Mi, otroci s postaje Zoo posneli serijo, je bilo znano že pred dobrim letom, po novem pa se ve tudi, da jo bo snemal Amazon Prime Video v sodelovanju z nemškim producentom Oliverjem Berbenom.

Hollywood končno odpira vrata rasni in spolni raznolikosti, celo starejšim

Hollywood je lani poskrbel za večjo raznolikost v svojih filmih: v stotih najdonosnejših, ki so lani na platna prišli iz kalifornijske tovarne sanj, se je znatno povečalo število igralcev nebele rase kot tudi igralk v glavnih vlogah.

Christian Bale o Cheneyju: Pošasti se pojavljajo v različnih oblikah

Medtem ko imamo v slovenskih kinih že nekaj časa priložnost gledati film Mož iz ozadja (Vice), pa filmski portret nekdanjega ameriškega podpredsednika Dicka Cheneyja v mnogih državah še čaka na začetek predvajanja.

Letošnja nagrada Franceta Štiglica za življenjsko delo v roke Zdravka Barišića

Zdravko Barišić je po Jožetu Pogačniku, Rajku Ranflu, Filipu Robarju Dorinu in Karpu Godini peti prejemnik Štigličeve nagrade, ki jo je za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije od leta 2015 podeljuje Društvo slovenskih režiserjev.

Štiri oskarje bodo podelili kar med oglasi, ustvarjalci užaljeni

Letošnja podelitev oskarjev prinaša odmik od tradicije še v enem pogledu: 4 kipce bodo podelili med odmorom za oglase. Direktorji fotografije, montažerji, mojstri ličenja in avtorji kratkih filmov seveda niso zadovoljni.

Stoletnica Emilija Soklič, inženirka filmskega zvoka, ki je utirala pot ženskam v moškem poklicu

Slovenska kinoteka bo današnji večer posvetila pionirki slovenskega filma Emiliji Soklič, ki se je v zgodovino slovenske kinematografije zapisala kot prva vodja tehničnega oddelka pri Triglav filmu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...