Brigitte Bardot je bila v 50. in 60. letih sekssimbol brez prave konkurence. Foto: EPA
Brigitte Bardot je bila v 50. in 60. letih sekssimbol brez prave konkurence. Foto: EPA

"Nobena me ne more upodobiti," je po poročanju agencije AFP izjavila 76-letna Bardotova, ki je zaslovela z vlogo v filmu In Bog je ustvaril žensko, bila v 50. in 60. letih prepoznaven sekssimbol, v 70. letih - tik pred svojim 40. rojstnim dnem - pa se je upokojila iz igralstva in postala borka za pravice živali.

"Brez mojega soglasja ne bo snemanja"
"Druge igralke imajo osebnost, a nimajo moje," je povedala v pogovoru za francosko radijsko postajo Europe 1. S temi besedami se je odzvala na govorice, da naj bi ameriški režiser Kyle Newman načrtoval film o njej, glavno vlogo slavne BB pa naj bi namenil svoji soprogi, manekenki in igralki Jaime King. "Nič nisem slišala o tem in ne pride v poštev, da bi kdo kaj snemal brez mojega soglasja," je ugibanja utišala Bardotova.

Bardotovo je pred kratkim upodobila rojakinja Laetita Casta, in to v filmu o neki drugi francoski ikoni, pevcu Sergu Gainsbourgu (z njim je bila BB v razmerju na vrhuncu slave, skupaj sta posnela tudi glasbeni album). Bardotova je v omenjeni radijski oddaji povedala, da si tega filma ni ogledala.