Netflixova serija Watergate bo že drugi Clooneyjev sprehod v televizijske vode v zadnjih mesecih. Foto: EPA
Netflixova serija Watergate bo že drugi Clooneyjev sprehod v televizijske vode v zadnjih mesecih. Foto: EPA
Volilni poster ameriškega predsednika Richarda Nixona, ki ga je z oblasti odpihnila afera Watergate. Foto: Wikipedia


Scenarij za novo Netflixovo serijo Watergate, ki bo omejena na zgolj osem delov in se bo poglobila v zgodbe ključnih akterjev afere, bo napisal režiser Matt Charman, ki je v soavtorstvu z Joelom in Ethanom Coenom napisal scenarij za z oskarjem nagrajeni film Stevena Spielberga Most vohunov (Bridge of Spies, 2015). George Clooney in Grant Heslov bosta serijo režirala. Za produkcijo bo poskrbel Sonar Entertainment, ki je že podpisal prvi dogovor s podjetjem Smokehouse Pictures v lasti Clooneyja in Heslova, je poročal spletni Variety.

Eden največjih škandalov v ameriški politični zgodovini Watergate se je začel junija 1972, ko so aretirali pet moških, ki so vlomili v prostore sedeža nacionalnega odbora demokratske stranke v Washingtonu. Kasnejša preiskava je nato pokazala, da so se v dogajanje s poskusom prikrivanja in pometanja dogodka pod preprogo vmešavali visoki predstavniki Bele hiše iz administracije republikanskega predsednika Richarda Nixona. Slednji je bil posledično leta 1974 prisiljen odstopiti s predsedniškega stolčka.
Serija Watergate bo že drugi Clooneyjev sprehod v televizijske vode v zadnjih mesecih, saj se je novembra razkrilo, da bo režiral omejeno serijo Kavelj 22, v kateri bo tudi zaigral v vlogi polkovnika Cathcarta. Paramountova serija bo za podlago vzela istoimensko knjižno delo Josepha Hellerja. Snemati naj bi začeli v začetku leta 2018.