Public Enemies  ne bo prvi angleški film, v katerem bo zaigrala Marion Cotillard, do zdaj je že nastopila v filmih A Good Year in Big Fish. Foto: EPA
Public Enemies ne bo prvi angleški film, v katerem bo zaigrala Marion Cotillard, do zdaj je že nastopila v filmih A Good Year in Big Fish. Foto: EPA

Za vlogo v filmu Življenje v rožnatem je prejela kar nekaj nagrad, med drugim zlati globus za najboljšo žensko vlogo v kategoriji muzikal ali komedija, za isto vlogo pa je nominirana tudi za oskarja in najbolj priznano francosko filmsko nagrado - cezarja. Igralka ne počiva na lovorikah slave, ampak se že dogovarja za nove projekte.

Gangsterjeva ljubica
Pri snemanju nove kriminalne drame Public Enemies naj bi se pridružila Johnnyju Deepu in Christianu Balu. Film, ki bo nastal po knjižni uspešnici pisatelja Briana Burrougha Public Enemies: America's Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI, 1933-43, pripoveduje o poskusu vlade, da bi ustavila slavne gangsterje Johna Dillingerja, Baby Face Nelsona in Pretty Boy Floyda, ki so ameriškemu podzemlju kraljevali v 30. letih 20. stoletja.

Deep med slabimi in Bale med dobrimi fanti
Johnny Deep bo zaigral v vlogi kriminalca Dillingerja, Cotillardova pa v vlogi njegove ljubice, pevke Billie, na strani dobrih fantov naj bi nastopil Christian Bale, ki se za vlogo sicer še dogovarja, če pa bo vse po sreči, bo stopil v čevlje slavnega agenta FBI Melvina Purvisa.

Film bo režiral Michael Mann, znan po filmih Prebujena vest (The Insider), Stranski učinki (Collateral) in nadaljevanki Miami Vice. Mann se sicer skupaj z Ronanom Bennettom in Ann Biderman podpisuje tudi pod scenarij, film pa bo nastal pod okriljem filmskega studia Universal.