Cuba Gooding Jr. je svoj obisk prestavil na prihodnje leto, ko naj bi na Grossmannovem festivalu predstavil povsem nov film. Foto: EPA
Cuba Gooding Jr. je svoj obisk prestavil na prihodnje leto, ko naj bi na Grossmannovem festivalu predstavil povsem nov film. Foto: EPA

Ameriški igralec se namreč kljub napovedi, da se bo ustavil v Ljutomeru na projekciji svojega filma Linewatch, festivala ne bo udeležil. Kot so pojasnili organizatorji, se je to zgodilo "predvsem zaradi zelo kratkoročne najave obiska", zaradi česar "se igralčev prihod na festival ni ne logistično ne finančno izšel".

Zvezdnik filmov, kot so Jerry Maguirre, Ameriški gangster, Bolje ne bo nikoli in Instinkt, pa je organizatorjem že izrazil željo, da bi Grossmannov festival obiskal naslednje leto, ob predstavitvi novega filma, ki ga bo posnel prihodnje leto.

Trenutno predstavlja film Linewatch
Igralec, ki je za vlogo v filmu Jerry Maguirre, prejel oskarja za stransko vlogo, je nameraval na Grossmannovem festivalu predstaviti film Linewatch, v katerem mu je režiser Kevin Bray zaupal glavno vlogo. Film bi prav v Ljutomeru doživel evropsko premiero, vendar ob odpovedi igralčevega obiska tudi filma ne bodo predvajali.

Obisk Rogerja Cormana
Sicer pa je gost letošnjega Grossmannovega festivala tudi filmar Roger Corman, poznan tudi kot King of the Bs (Kralj B-produkcije). Na festivalu, ki se bo sklenil 16. avgusta s podelitvijo nagrad, so namreč pripravili niz Cormanovih filmov, med katerimi sta tudi Vran in Maska rdeče smrti.

M. K.