Letos s 160 nominacijami prednjačijo Netflixove stvaritve, sledi HBO s 107 nominacijami. Med serijami se z rekordnimi 26 nominacijami ponaša HBO-jeva serija Watchmen. Foto: EPA
Letos s 160 nominacijami prednjačijo Netflixove stvaritve, sledi HBO s 107 nominacijami. Med serijami se z rekordnimi 26 nominacijami ponaša HBO-jeva serija Watchmen. Foto: EPA

Ameriška televizijska akademija, ki podeljuje emmyje, je novico objavila le dan po razglasitvi nominirancev. Obvestilo o selitvi podelitve na splet ni bilo nepričakovano, saj so omejitve in zaprtja zaradi izbruha novega koronavirusa povzročili razdejanje v zabavni industriji. Podelitev bo prenašala televizija ABC, vodil jo bo Jimmy Kimmel, nominiranci pa bodo imeli precej proste roke, kako se želijo predstaviti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sorodna novica Kdo se podaja v tekmo za letošnje emmyje? Največ nominacij Netflixovim produkcijam.

"Poskrbeli bomo, da boste videti izjemno."
Organizatorji so v pismu, poslanem nominirancem, zapisali, da so bili primorani sprejeti težko odločitev, da letošnjo podelitev zaradi danih okoliščin organizirajo po spletu, je povedal predstavnik akademije. "Poleg tega, da se ne moremo srečati na enem mestu, se zavedamo tudi, da je naš svet trenutno v več pogledih sredi zahtevnih razmer," piše v pismu, ki ga je podpisal tudi Kimmel.

Zapisali so še, da bodo tesno sodelovali z nominiranci in jih posneli v njihovih domovih in na drugih lokacijah ter uporabili vrhunsko tehnologijo – vse za dosego poglavitnega cilja: "Poskrbeli bomo, da boste videti izjemno."

Pižama že, vendar naj bo dizajnerska
Kako bodo oblečeni, bodo organizatorji zaradi neformalne izvedbe slovesnosti prepustili nominirancem. "Všeč nam bo, če boste želeli biti v slovesni obleki. Če pa ste v Veliki Britaniji in je ura tri zjutraj, si boste morda želeli nadeti dizajnersko pižamo in se javiti iz postelje," so zapisali. "Želimo sodelovati pri oblikovanju vaših trenutkov, obenem si želimo, da nas usmerjate – kje in s kom želite biti in kaj si želite obleči," je še mogoče prebrati v pismu.