Foto:
Foto:

Child in Time bodo predvajali na petih projekcijah, in sicer 12., 13., 17., 18. in 20. februarja. Film, ki je nastal v produkciji Bela filma in koprodukciji RTV Slovenija, ima konkurenco še v sedmih kratkih filmih. Kdo si je prislužil zlatega medveda, pa bo znano 15. februarja.

Zgodba na glasbeno podlago Deep Purple
Zgodba 16-minutnega filma govori o vožnji domov, med katero se starša prepirata. Petletna Maja in njen sedemletni bratec Peter v strahu pred pijanim očetom uideta iz avta in se zatečeta v cerkev, ki jo duhovnik zaklene, ker ne ve, da sta v njej otroka. V cekrvi jima delajo družbo kipi svetnikov in freske pekla in nebes, trplenja in smrti. Mati in duhovnik šele po nekaj urah, ko Peter prižge luč, pomislita, da bi bila otroka lahko v njej, a ko jo odkleneta, v njej najdeta le ostanke njune večerje, otroka pa izgineta neznano kam.

Prvič na Berlinalu uspešno, kako bo drugič?
Maja Weiss se je berlinskega filmskega festivala udeležila že leta 2002, ko je za prvenec Varuh meje prejela nagrado za najbolj inovativen evropski film. Tokrat ji bodo zmagoslavje skušali preprečiti: izraelski film Don Kihot v Jeruzalemu, irski film Killing the Afteroon, ameriški The Intervention, nemško-poljska koprodukcija Jam Session, ruski The Information, britanski Milk in Gigolo, ki je nastal v koprodukciji Švice in Nemčije.