Foto:
Foto:
Na festivalu bodo prikazali tudi animacijo Grege Mastnaka Bizgeci: Na jug.
V Izoli tekmujejo animatorji.

Začetek festivala je zaznamovala tudi retrospektivna razstava Konija Steinbacherja 40 let sem Izolan ali Svet gibljivih slik Konija Steinbacherja, ki je na ogled v izolski Manziolijevi palači. V tekmovalnem programu festivala, srečanje Alpe-Adria-Anima, je prijavljenih več kot 50 filmov, ki se za sedem nagrad potegujejo v petih kategorijah.

V tekmovalnem delu, ki se je začel 21. oktobra, se predstavljajo avtorji iz Italije, Avstrije in Hrvaške. Mednarodno žirijo, ki bo ocenjevala njihova dela, pa sestavljajo Črt Škodlar, Thomas Renolder (Avstrija) in Simone Massi (Italija).

Pet tekmovalnih kategorij, sedem nagrad
Animirani filmi tekmujajo v petih kategorijah - osnovnošolci, stari do 16 let, neodvisni amaterski ustvarjalci in ustvarjalci propagandnih oglasov, glasbenih videospotov ter animiranih filmov slovenskih producentov in televizij.

Nagrade festivala bodo domov odnesli avtorji najboljšega debitantskega filma, otroškega filma, scenarija, animacije, glasbe, zvočne opreme in grafične podobe filma.

Pester spremljevalni program
V okviru spremljevalnega programa festivala so organizatorji pripravili 40. srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev Slovenije, delavnica filmske animacije, ki jo bo vodil animator Dušan Kastelic, razstavi Konija Steinbacherja ter Marjana in Mitje Mančka, za najmlajše pa bodo v kinu Odeon in izolskem Kulturnem domu organizirane posebne projekcije risank.

Program festivala, ki ga organizira izolski Center za kulturo, šport in prireditve s pomočjo občine Izola in Javnega sklada RS-a za kulturne dejavnosti, najdete tukaj.