Sopranove so snemali med letoma 1999 in 2007. Foto: IMDb

"Zanimal me je Newark in življenje v Newarku v tistem času. […] Vsako soboto zvečer sem šel tja na večerjo s starimi starši. Toda najbolj me je zanimalo Tonyjevo otroštvo. Zanimalo me je raziskovanje tega," je med drugim dejal David Chase za v intervjuju za Deadline.

Tudi za prihajajočim filmom stoji David Chase, avtor serije Sopranovi. Foto: IMDb

Dve desetletji od premiere Sopranovih
Sicer pa se je v poklon 20. obletnici premiernega predvajanja serije danes začel enotedenski filmski festival v New Yorku, poimenovan kar The Sopranos Film Festival.

Tony Soprano kot kratkohlačnik? Prihaja film z dogajanjem pred časom iz serije

Pet dni v letu 1967
Dogajanje filma The Many Saints of Newark (slov. Mnogi svetniki Newarka) bo torej postavljeno v Newark, mesto ameriške zvezne države New Jersey z največ prebivalci. Časovno naj bi bilo zajetih nekaj dni v letu 1967, ko so v Newarku izbruhnili medrasni nemiri. Nemire je sprožil incident, ko je tamkajšnja policija pretepla temnopoltega taksista Johna Smitha. Med petdnevnim divjanjem je bil ubit en policist, oblasti pa so v mesto poslale nacionalno gardo ‒ s poveljem, da naj po potrebi uporabi orožje.

Zgodba v filmu The Many Saints of Newark ne bo nadaljevala odprtega konca serije, kjer je obviselo v zraku, ali je Tony ubit ali ne. Film bo predzgodba serije in bo postavljen v Newark leta 1967, natančneje v čas tamkajšnjih petdnevnih medrasnih nemirov. Foto: Wikipedia Commons

Tony Soprano, letnik 1959
Ob upoštevanju dejstva, da je serija navajala, da se je Tony Soprano rodil leta 1959, bo v film zajet torej čas njegovega otroštva. Že takrat pa se je družil s Pauliejem Walnutsom, katerega pričeska naj bi bila že takrat nerazložljivo enaka kot v zrelih letih. Film pa naj bi se najverjetneje osredotočal tudi na Tonyjevega očeta Johnny Boya in strica Juniorja Soprana, ki je v svojih najboljših letih sekal prste drugim mafijcem, poroča Vice.

Režija bo pripadla Alanu Taylorju, ki je sodeloval tudi že pri seriji Sopranovi. Foto: EPA

Lani je bilo sicer naznanjeno, da je produkcijska hiša New Line Cinema podjetja Warner Bros Pictures od Chasa in Lawrencea Konnerja odkupila scenarij za film. Kooner je sodeloval že pri pisanju nekaterih epizod serije, znan pa je med drugim tudi kot scenarist filma Nasmeh Mone Lize ali pa Planeta opic iz leta 2001.

Režiserska taktirka Alanu Taylorju
Vendar Vice po novem poroča, da bo Chase sam spisal scenarij, na režiserski stolček pa bo sedel Alan Taylor, ki je sodeloval tudi že pri seriji, v zadnjih letih pa je denimo podpisal režijo filma Thor: Svet teme in Terminator: Geneza.

James Gandolfini (1961‒2013). Foto: EPA

Sicer je Chase sprva imel idejo posneti kaj z izvornimi igralci, kar bi sledilo dogajanju po koncu serije, vendar je vsakršno razmišljanje v tej smeri leta 2013 prekinila smrt Jamesa Gandolfiija, ki je upodabljal Tonyja Soprana. Chase se je usmeril v kovanje načrtov, da se spustil v raziskovanje življenjskega obdobja, ki ga je glavni protagonist opeval v seriji.

Čas, ko "je bilo dobro"
Film bo prikazoval čas, ko "je bilo dobro. Mafija tistih dni je bila zelo spolirana v smislu svojih oprav in dejanj. […] Takrat to niso bili tipi, ki bi nosili trenirke," je še dodal David Chase. Glede na napovedi naj bi bili trenutno v fazi nabiranja igralske ekipe, snemanje pa naj bi se začelo v tem letu.