Crowe si je želel nadaljevanja, v katerem bi lahko spet nastopil, na njegovo prošnjo je tako pred leti avstralski glasbenik Nick Cave spisal scenarij za nadaljevanje filma. Foto: IMDb
Crowe si je želel nadaljevanja, v katerem bi lahko spet nastopil, na njegovo prošnjo je tako pred leti avstralski glasbenik Nick Cave spisal scenarij za nadaljevanje filma. Foto: IMDb
Luciusa je pred 18 leti upodobil Spencer Treat Clark (L). Foto: IMDb

Pogovori o nadaljevanju epskega zgodovinskega spektakla potekajo že vse od leta 2000, ko je Gladiator v blagajne po vsem svetu prinesel 460 milijonov dolarjev in dobil pet oskarjev, za najboljši film, glavnega igralca (Russell Crowe), posebne učinke, kostumografijo in mešanje zvoka.

V središču naj bi bil Lucius
Film naj bi se osredotočil na Luciusa, sina Lucille, ki jo je v filmu iz leta 2000 upodobila Connie Nielsen. Lucius je nečak zlohotnega Komodusa (Joaquin Phoenix), ki po smrti Marka Avrelija zasede cesarski prestol in se poskuša znebiti rimskega generala, pozneje gladiatorja, Maximusa (Russell Crowe). Luciusa je pred 18 leti upodobil Spencer Treat Clark.

Crowe si je želel nadaljevanja, v katerem bi lahko spet nastopil, na njegovo prošnjo je tako pred leti avstralski glasbenik Nick Cave spisal scenarij za nadaljevanje filma. A Cavov scenarij, v katerem se Maximus sprehaja v posmrtnem življenju, sreča rimske bogove in pozneje tudi oživi, igralcu ni bil všeč. Do tedaj je sicer frontman skupine The Bad Seeds spisal en sam scenarij za film, in sicer za Ghosts ... of the Civil Dead Johna Hillcoata leta 1988.

"Ni mi všeč, prijatelj"
Po navedbah Cava je bil Crowe v odzivu na scenarij suhoparno kratek, dejal je: "Ni mi všeč, prijatelj." A pisca nezadovoljen odziv ni zmotil. "Z veseljem sem pisal scenarij, čeprav sem se zavedal, da ga ne bodo nikoli posneli," je dejal v enem izmed intervjujev.

Scenarij za film, za katerim naj bi stal Paramount, bo zdaj namesto Cava napisal Peter Craig. Ta je koscenarist zadnjih dveh filmov sage Igre lakote in prihajajočega nadaljevanja filma Top Gun. Kdaj bi bil lahko Gladiator 2 na ogled v kinodvoranah, še ni jasno, prav tako ni znana igralska ekipa.