Foto:
Foto:
V novi humoristični nadaljevanki zaigra tudi Polde Bibič.
Po uspešnem koncu snemanja se je zbrala vsa ekipa.

Nanizanka je nastala po scenariju Zdravka Duše, Andreja E. Skubica, Uroša Goričana in Vesne Milek.

V Hotelu poldruga zvezdica, ki je nastal po ideji pisateljice Maje Novak, so se med drugimi kot stalni gosti hotela Rubin, ki ga vodi Nataša (Lara P. Jankovič), predstavili Polde (Polde Bibič), Martin (Aleš Valič) in Frenk (Uroš Fürst).

Upokojenec Polde, bivši direktor Martin in ponosni amaterski igralec Frenk imajo vsi dom v petem nadstopju hotela, poleg tega pa imajo še eno skupno lastnost - strta srca. Vsi so se namreč v hotelu znašli po zaslugi svojih boljših polovic, ki so jih dale "na hladno". Stalna gostja pa je tudi taksistka Danica (Alenka Kozolc), ki poskrbi, da vsi pridejo tja, kakor hočejo, pa čeprav še sami ne vedo, kje to je.

Pot do petice
Čeprav ima hotel zaenkrat poldrugo zvezdico, je načrt mlade in ambiciozne direktorice Nataše pripeljati Rubin do zaslužene slave in seveda petih zvezdic. Pri njenem delu - Nataša hoče na vsak način izbrisati preteklost hotela (ta je bil sprva samski dom, kasneje pa penzion) in začeti na novo - ji pomaga tudi receptor Štefan (Janko Petrovec), šarmer sredozemskega tipa, ki med delovnih časom pridno hiti tudi po zasebnih opravkih.

V hotelu se zmeraj dogaja
Za čistočo v hotelu skrbi Ava (Nina Valič), natakarica Beba (Sabina Kogovšek) pa skrbi za dobro počutje gostov in nadzoruje potek dela v hotelski restavraciji. Recepcija hotela je žarišče dogajanja, kjer se izmenjujejo ljudje in tako poživljajo bolj ali manj utečeno hotelsko dogajanje, različna soočenja in zapleti pa se pogosto pripetijo po sobah gostov ali pa kar v direktoričini pisarni.

Hotel poldruga zvezdica ima petnajst delov, ki jih bomo lahko spremljali vsako soboto ob 20.00.