Jonas Žnidaršič je spet zasedel enega izmed vročih stolov. Foto: RTV SLO
Jonas Žnidaršič je spet zasedel enega izmed vročih stolov. Foto: RTV SLO
Jonas Žnidaršič
Jonas je bil prvi, ki je pri nas vodil priljubljeni kviz, nato pa ga je nasledil Boštjan Romih, ki ga je predlagal Jonas sam. Foto: RTV SLO

Za nami je prva epizoda iz "drugega" življenja slovenske izvedbe kviza Milijonar z Jonasom. Tekmovalci so se potili, se psihično koncentrirali, da ne bi nasedli Jonasovim trikom, in brskali po svojem spominu. Trije so sicer odnesli "poštene" zaslužke, a "trona" ni zasedel nihče. Na prvega, ki bo zaslužil 100.000 evrov, bomo morali še čakati. Nekaj upanja ostaja zadnjemu tekmovalcu Milanu Koželju, ki bo delo nadaljeval prihodnjič.

Glavni dobitek oziroma 10 milijonov centov (tako se je pošalil producent oddaje) prinašajo pravilni odgovori na 15 vprašanj, na katera bo lahko odgovarjal tisti, ki bo imel najhitrejše misli in prste. Če se bo tekmovalcem kje zataknilo, jim bodo še vedno v pomoč klic v sili, polovička in glas ljudstva, ki ostajajo, sicer pa bo kviz deležen določenih izboljšav.

Preberite si več o predstavitvi kviza.
Jonas se je h kvizu vrnil, ker je prepričan, da mora vsak voditelj delati tisto, kar najbolje zna, in on sam je že dokazal, da mu pri vodenju kvizov res ni para. Poleg tega je ponudba prišla v pravem trenutku, zato se jo je tudi odločil sprejeti, čeprav bo ime oddaje glavni dobitek postavilo na laž. V Sloveniji je nemogoče pričakovati nagrado skoraj 240 milijonov tolarjev, meni Jonas.

Kdo bo nasledil Leskovška?
Življenjski standard je v Sloveniji nižji kot na primer v Veliki Britaniji, kjer je bil kviz prvič na sporedu 4. septembra 1988 in kjer je najvišja nagrada milijon funtov (približno 350 milijonov tolarjev ali skoraj poldrugi milijon evrov). V Veliki Britaniji se je najvišje nagrade do zdaj veselilo šest zmagovalcev, vendar so enemu izmed njih nato ves denar vzeli, saj so mu dokazali prevaro. Pri nas sta znanje, ki mu ne gre oporekati, do zdaj pokazala dva tekmovalca; čeka z najvišjim zneskom se je veselil Jaro Leskovšek, medtem ko ga je v eni izmed posebnih oddaj osvojil tudi Matjaž Tanko in ga podaril v dobrodelne namene.