Superjunaka Thora igra Chris Hemsworth. Foto: IMDb
Superjunaka Thora igra Chris Hemsworth. Foto: IMDb

Od četrtka je edini film, ki je zaslužil več kot pol milijarde dolarjev. S tem izkupičkom je zlahka zasenčil prejšnjega nosilca naslova najbolj uspešnega tujega filma Hitri in drzni 8, poroča Variety.

Sorodna novica Maščevalci: Zaključek

Podrl že 22 rekordov
Film, ki je imel premiero 24. aprila, je hkrati postal še šesti najuspešnejši film v zgodovini Kitajske. Podrl je že 22 rekordov lestvice box office, med katerimi sta predprodaja vstopnic (92 milijonov dolarjev) in največja prodaja enodnevnih vstopnic (82 milijonov dolarjev).

Spektakel v režiji Anthonyja in Joeja Russoja naj bi na Kitajskem skupaj prinesel 625 milijonov dolarjev, kar je 100 milijonov dolarjev več, kot so bile prvotne ocene. S tem je postal tretji najbolj dobičkonosen film vseh časov, takoj za domačim znanstvenofantastičnim hitom The Wandering, ki je zaslužil 691 milijonov dolarjev.

V njem je mogoče videti najbolj priljubljene Marvelove like - Iron Mana, Črno vdovo, Kapitana Ameriko, Ant Mana in Stotnico Marvel.

Črno vdovo igra Scarlett Johansson, ki je zaradi uspeha maščevalske franšize postala najbolj uspešna igralka v kitajski zgodovini, še poroča Variety. V soboto je postala prva igralka in prva tujka, katere filmi so v kitajske blagajne skupaj prinesli več kot 10 milijard RMB. Poleg tega, da je Črna vdova v Marvelovih štirih uspešnicah (Stotnica Marvel, Stotnik Amerika: Državljanska vojna, Stotnik Amerika: Zimski vojak, Iron Man 2), so v kitajskih kinih uspeli še drugi njeni hollywoodski filmi, med njimi je lanskoletni Otok psov, Duh v školjki, Sing, Knjiga o džungli in Lucy.