Foto: Amazon
Foto: Amazon

Knjiga priljubljene italijanske avtorice Elene Ferrante, ki piše pod psevdonimom, je izšla novembra 2019. V zgodbi romana, ki je v izvirniku izšel pod naslovom La vita bugiarda degli adulti, spremljamo Giovanno in njen prehod iz otroštva v najstniška leta, ki ga izredno zaznamuje srečanje z odtujeno teto.

Sodelovanje že pri Genialni prijateljici
Ameriški ponudnik pretočnih videovsebin Netflix je pri ustvarjanju serije moči združil z italijansko produkcijsko družbo Fandango, katere ustanovitelj Domenico Procacci je sodeloval že pri televizijski adaptaciji štiridelnega Neapeljskega cikla romanov Elene Ferrante.

Pri adaptaciji sodelujeta tudi programa Rai in HBO. Prav HBO je konec aprila sporočil, da se pripravljajo na snemanje tretje sezone omenjene serije.

Slovenski prevod še letos
Elena Ferrante je plodovita avtorica, ki pa je mednarodni odmev doživela prav z Neapeljskim ciklom, katerega dela so bila po svetu prodana v 15 milijonih izvodov in je dostopen tudi v slovenščini.

Izid njenega novega romana Zlagano življenje odraslih so pri Cankarjevi založbi napovedali za letos, in kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, naj bi bil v 25 prevodih dosegljiv od letošnjega septembra.

Na Televiziji Slovenija je trenutno na ogled prva sezona serije Genialna prijateljica.

Sorodna novica Genialna prijateljica: spomenik prijateljstvu in močnim ženskam