Sigmund Freud je utemeljil psihoanalitično šolo. Foto: EPA
Sigmund Freud je utemeljil psihoanalitično šolo. Foto: EPA
Sigmund Freud
Sigmund Freud in njegov kavč. Foto: ComPRess
Nevarna metoda
Freuda je kot lik uporabil tudi kanadski režiser David Cronenberg v filmu o rojevanju psihoanalize Nevarna metoda. Foto: Liffe

To bo prvi izvirno avstrijski film, ki ga bo pod svoje okrilje vzel spletni velikan Netflix. Snemati bodo začeli jeseni 2018.

Detektiv Freud in policist Kiss
V nastajajoči seriji bo avstrijski nevrolog in oče psihoanalize na sledi morilcu. Ob njem bosta medij Fleur Salomé ter vojni veteran in policist z imenom Kiss. Igralcev še niso razkrili, je pa že znano, da bo režijo prevzel Marvin Kren, scenarij pa bosta napisala Stefan Brunner in Benjamin Hessler, oba z izkušnjami pisanja scenarijev za nadaljevanke.

Freuda je kot lik uporabil tudi kanadski režiser David Cronenberg v filmu o rojevanju psihoanalize Nevarna metoda.

Osem epizod bo mogoče videti po spletu
Novi triler v osmih epizodah s Freudom v glavni vlogi bo v Avstriji po dogovoru predvajal ORF, povsod drugje pa ga bo mogoče videti le na platformi ameriškega ponudnika videovsebin Netflix, poroča Variety.

V zadnjem času na Netflixu vzpostavljajo vedno več sodelovanj v Evropi. Nemška TV-serija Dark v žanru trilerja z nadnaravnimi elementi je denimo že na ogled na Netflixu, potrdili so tudi že produkcijo druge sezone. To sta prvi nadaljevanki v nemškem jeziku, ki ju je pod svoje okrilje vzel spletni velikan.

Sigismund Schlomo je postal Sigmund
Sigmund Freud se je rodil kot Sigismund Schlomo Freud leta 1856 v Priborju na Češkem v judovski družini kot prvi od devetih otrok. Pri 17 letih se je vpisal na študij medicine na dunajski univerzi. Že med študijem se je posvečal raziskovanju človekove duševnosti.

O Freudovem zgodnjem življenju ni veliko znanega, saj je sam najmanj dvakrat uničil vse svoje osebne papirje in zapiske v letih 1885 in 1907. Njegova poznejša dela so bila dolga leta skrbno varovana v Arhivu Sigmunda Freuda, tako da so do njih imeli dostop le njegov uradni biograf Ernest Jones in nekaj članov ožjega kroga psihoanalitikov.