Foto:
Foto:
Kaj vse se dogaja za vrati njihovega doma?
Režiser nove nanizanke Metod Pevec

Nanizanka je za RTV Slovenija nastala v produkciji Emotionfilma. V glavnih vlogah pa so zaigrali Jožica Avbelj, Zlatko Šugman, Medea Novak, Matej Puc, Bit Sever, Ljerka Belak in Uroš Fürst. Scenarij je nastal pod peresom Metoda Pevca in Mihe Hočevarja, glasbo pa je prispeval Vlado Kreslin.

Gospodinjska nanizanka
15 delov nanizanke Se zgodi (vsak traja 25 minut) so posneli s proračunom, ki je znašal 60 milijonov tolarjev. Pevec je na predstavitvi filma dejal, da gre prej za gospodinjsko kot humoristično nanizanko. Igralci bodo v kostumih Sabine Buždon, scenografija je delo Katje Šoltes, direktor fotografije je Janez Stucin, kot oblikovalec zvoka pa je pri nanizanki sodeloval Boštjan Kačičnik.

Na malih zaslonih bomo lahko 15 sobot spremljali zgode in nezgode družine Kosmač. Vsak del je celota zase, prvi del pa pripoveduje o tem, kako je družina dobila še enega novega člana, in sicer psa Yorkija.

V prvem delu še ...
Sabina (Medea Novak) v svoji delavnici iz papirja in gipsa oblikuje kopijo kipa svobode. Z mlajšim bratom Janijem (Bit Sever) se pogovarjata o protiglobalizmu, predvsem pa vadita pretvarjanje merskih enot. Dedi (Zlatko Šugman) pripravlja svojo črno obleko za prvi pogreb.

Mama (Jožica Avbelj) se vrne slabe volje - njen, zdaj že bivši, jo je povabil na večerjo v najboljšo restavracijo, da bi ji povedal najslabšo novico. Tako se je končala še ena mamina epizoda z moškimi. Pridruži se jim še Sandi (Matej Puc), ki je precej drugačen kot običajno - šokiran in s strganim ovratnikom. Za njim plaho pricaplja pes, zanemarjen mešanec.