Režiser Martin Turk in direktor fotografije Radislav Jovanov - Gonzo. Foto: Bela Film
Režiser Martin Turk in direktor fotografije Radislav Jovanov - Gonzo. Foto: Bela Film
V vlogi Roberta se predstavlja Jure Henigman, ki ga bomo na slovenskih platnih kmalu videli v prvencu Nejca Gazvode Izlet. Foto: Bela Film
Sebastian Cavazza je prevzel vlogo Robertovega starejšega brata Mateja. Foto: Bela Film

V vasici Lipica pri Škofji Loki so začeli snemati nov slovenski celovečerni igrani film Nahrani me z besedami scenarista in režiserja Martina Turka. Za Turka, ki je za svoje kratke filme prejel več domačih in mednarodnih nagrad, bo to prvi celovečerec.

Več podrobnosti o zgodbi in utrinke s snemanja najdete na spletni strani filma.
V mozaični zgodbi o družini, ki jo skrivnostno izginotje 30-letnega sina prisili, da ponovno vzpostavi fizične in čustvene vezi, bodo zaigrali Boris Cavazza v vlogi očeta Janeza, Miranda Caharija v vlogi mame Irine, Sebastian Cavazza v vlogi starejšega sina Mateja, Maša Derganc v vlogi njegove žene Ane, Iza Veselko v vlogi njune hčere Veronike ter Jure Henigman v vlogi sina Roberta.

Snemanje se bo nadaljevalo na ljubljanskih ulicah in v okolici Ljubljane, nato pa se bo filmska ekipa za štiri tedne preselila v Trst in okolico, kjer bo snemanje končala predvidoma 4. oktobra, so sporočili iz produkcijske hiše Bela Film.

Scenarij nastajal pod okriljem Cannesa
Martin Turk je scenarij, ta je sestavljen iz treh ločenih zgodb, ki se dogajajo sočasno, med drugim pripravljal v pariški rezidenci canskega festivala, kamor ga je med šest mladih režiserjev izmed več kot 200 prijavljenih z vsega sveta izbrala žirija pod vodstvom direktorja festivala Gillesa Jacoba.

Direktor fotografije je Radislav Jovanov - Gonzo, kultni hrvaški režiser videospotov, ki je posnel tudi slovenski film Rezervni deli, avtorica scenografske podobe filma Maja Moravec (Hit poletja, Slovenka, Lahko noč, gospodična, Big Brother), kostumograf Emil Cerar (Instalacija ljubezni, Delo osvobaja) in oblikovalka maske Mojca Gorogranc (Gremo mi po svoje, Slovenka, Pokrajina št. 2).

Producentka filma je Ida Weiss (Bela Film). Film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in filmskega sklada sosednje regije Benečije - Julijske krajine. Tehnično podporo zagotavlja Viba Film, koproducent filma pa je RTV Slovenija.

Martin Turk se je rodil leta 1978 v Trstu. Leta 2004 je na AGRFT-ju diplomiral iz filmske in televizijske režije. Za diplomski kratki film Izlet je prejel Prešernovo univerzitetno nagrado in več mednarodnih nagrad. Za kratki film Rezina življenja je leta 2006 na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel nagrado vesna za najboljši slovenski kratki film.

S kratkim filmom Vsakdan ni vsak dan mu je kot edinemu slovenskemu režiserju v zadnjih 13 letih leta 2008 uspela uvrstitev v sekcijo canskega festivala Quinzaine. V letu 2009 je bil film nagrajen v Zagrebu in Teheranu, v istem letu je bil na Festivalu slovenskega filma nagrajen tudi njegov kratki film Soba 408.