Zoë Kravitz gre z vlogo zločinske mačke po stopinjah antologijskih upodobitev Halle Berry, Anne Hathaway in Michelle Pfeiffer.

Zoë je hčerka rokerja Lennyja Kravitza in igralke Lise Bonet. Foto: Reuters
Zoë je hčerka rokerja Lennyja Kravitza in igralke Lise Bonet. Foto: Reuters

Pravzaprav je ravno Z. Kravitz ženski-mački iz Batmana glas posodila že v Lego Batman Filmu iz leta 2017. Sedaj bo Catwoman, ki se v "civilu" predstavlja kot Selina Kyle, odigrala še v filmu The Batman, ki v kinematografe po svetu prihaja leta 2021.

Filmska revija Variety poroča, da se je studio v zadnjih tednih odločal med Zoë Kravitz, Zazie Beetz (Atlanta, Deadpool 2, Joker), Eizo Gonzalez (Baby Driver) in oskarjevko Alicio Vikander. Na koncu so se odločili za Z. Kravitz, čeprav bo treba uskladiti urnike s snemanjem naslednjega dela franšize Magične živali, kjer ima stalno vlogo.

Po poročanju Hollywood Reporterja je šlo malce drugače: v končnem izboru naj bi bili poleg Kravitz in Eize Gonzalez še Ana de Armas (Iztrebljevalec 2049) in Ella Balinska (Charliejevi angelčki).

Projekt režira Matt Reeves, ki ga trenutno poznamo predvsem po zadnjih dveh filmih o Planetu opic. Že od začetka leta je znano, da bo Batmana oziroma Brucea Waynea upodobil Robert Pattinson, nekdaj zvezdnik sage Somrak, v zadnjih letih pa vsestranski karakterni igralec nemainstreamovskih projektov. V vlogi bo tako nasledil Bena Afflecka, ki se je nazadnje v črni superjunaški kostum preoblekel v filmih Batman Vs. Superman: Zora pravice (2016) ter Liga pravičnih (2017).

Katera od dosedanjih upodobitev Catwoman se vam je zdela najbolj markantna? Foto: IMDb
Katera od dosedanjih upodobitev Catwoman se vam je zdela najbolj markantna? Foto: IMDb

Reeves je režiserjev stolček od Afflecka podedoval že v začetku leta 2017; po Ligi pravičnih se je zvezdnik odpovedal še glavni vlogi, kar je pomenilo, da je Reeves lahko izbral svojega Batmana.

V trilogiji o Batmanu Christopherja Nolana (Batman: na začetku, Vitez teme in Vzpon viteza teme) je sicer v glavni vlogi blestel Christian Bale.

Sorodna novica Robert Pattinson je novi Batman

Batman – noirovski detektiv
Reevesov Batman bo po prvih poročilih sodeč bolj "prizemljena" interpretacija stripovskega lika. "To bo noirovska zgodba, povedana z zelo specifičnega zornega kota," je režiser pred časom povedal za The Hollywood Reporter. "Vse bo položeno na Batmanova ramena in upam, da bo zgodba v enaki meri vznemirljiva in čustvena. Batman bo bolj detektivsko razpoložen kot v dosedanjih filmih. V stripih je to bolj prisotno. Batman naj bi bil najboljši detektiv na svetu, a tega doslej v filmih pravzaprav ni bilo." Jeffrey Wright bo v novem filmu komisar Gordon, Jonah Hill pa bo eden od negativcev, ki pa še niso natančneje razkriti.

Tatico Selino, ki ima med vsemi orožji najraje bič, je na velikem platnu nazadnje upodobila Anne Hathaway (Vzpon viteza teme, 2012). Michelle Pfeiffer je bila antologijska Catwoman v Batman Returns (1992), ko jo je leta 2004 igrala Halle Berry, pa je imela antijunakinja celo samostojen film (ki je bil sicer finančna polomija). V šestdesetih so jo v nadaljevanki igrale Julie Newmar, Lee Meriwether in Eartha Kitt.

Na Instagramu je Zoë čestital tudi igralec Jason Momoa, ki je mimogrede njen očim (poročen je z Liso Bonet).