Že drugi film iz franšize Magične živali je zaslužil bistveno manj od prvega, a studio nad njo očitno še ni pripravljen obupati. Bodo pa našli novega Grindelwalda. Foto: IMDb
Že drugi film iz franšize Magične živali je zaslužil bistveno manj od prvega, a studio nad njo očitno še ni pripravljen obupati. Bodo pa našli novega Grindelwalda. Foto: IMDb
Sorodna novica Johnny Depp izgubil "tožbo stoletja" – sodnik pritrdil Amber Heard

"Rad bi vas obvestil, da me je studio Warner Bros. pozval, naj odstopim od vloge Grindelwalda v Magičnih živalih. Njihovo prošnjo sem upošteval in vanjo privolil," je v današnji objavi na Instagramu zapisal Johnny Depp. Igralčevo slovo od franšize, ki se je rodila iz filmov o Harryju Potterju, se je zgodilo le nekaj dni po tem, ko je izgubil odmevno tožbo proti britanskemu tabloidu The Sun. Ker ga je časopis v nekem članku leta 2018 opisal kot "človeka, ki pretepa ženo", jih je tožil zaradi obrekovanja. Napovedal je že, da se bo na razsodbo pritožil.

Skopa potrditev studia
Studio Warner je Deppov odhod že uradno potrdil in najavil, da bodo za tretji del franšize poiskali novega igralca. Ob tej priložnosti so zamaknili tudi predvideni datum premiere. Film je bil predviden za november prihodnje leto, a bo zdaj treba nanj počakati (vsaj) do poletja 2022.

"Johnny Depp se poslavlja od franšize Magične živali. Zahvaljujemo se mu za delo pri dosedanjih filmih," je komentiral predstavnik za stike z javnostjo. "Magične živali 3 so trenutno v produkciji, igralca v vlogi Gellerta Grindelwalta bomo zamenjali. V svetovne kinematografe film prihaja poleti 2022."

Dolgo se je zdelo, da je kariera Johnnyja Deppa kljub vsem poročilom o kaotičnosti in nasilju v njegovem zasebnem življenju nedotakljiva. Zdaj se to očitno počasi spreminja. Foto: IMDb
Dolgo se je zdelo, da je kariera Johnnyja Deppa kljub vsem poročilom o kaotičnosti in nasilju v njegovem zasebnem življenju nedotakljiva. Zdaj se to očitno počasi spreminja. Foto: IMDb

Serija preddelov, ki so postavljeni v čas več desetletij pred dogodivščinami Harryja Potterja, je bila zamišljena kot sosledje petih filmov. Depp se je kot Grindelwald pojavil le "za pokušino" na koncu prvega dela, Magične živali (2016), nato pa se je vrnil kot osrednji antagonist nadaljevanja Grindelwaldova hudodelstva (2018).

Depp je tožil založnika tabloida the Sun News Group in novinarja Dana Woottona zaradi članka iz leta 2018, ki je zvezdniku Piratov s Karibov očital, da je bil nasilen do žene. Tabloid se je zato spraševal, kako lahko človek, ki
Depp je tožil založnika tabloida the Sun News Group in novinarja Dana Woottona zaradi članka iz leta 2018, ki je zvezdniku Piratov s Karibov očital, da je bil nasilen do žene. Tabloid se je zato spraševal, kako lahko človek, ki "pretepa svojo ženo", dobi vlogo v filmu Fantastične zveri. "Kako je lahko JK Rowling "iskreno vesela" zaradi angažiranja pretepača žene Johnnyja Deppa v najnovejšem filmu iz franšize Fantastične zveri?" se je spraševal The Sun v naslovu in pri tem prst uperil v pisateljico JK Rowling, ki se je Deppu postavila v bran. Foto: AP

Zgodba se vrti okrog dogodivščin "magizoologa" Newta Scamanderja, avtorja priročnika Magične živali, ki bo nekoč obvezno študijsko gradivo za učence Bradavičarke. Vzporedno spremljamo tudi vzpon mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda in njegov spopad z Albusom Dumbledorjem leta 1945.

Izbira igralca je bila ves čas kontroverzna tema – že takrat je bil Depp namreč obtožen nasilja nad nekdanjo ženo Amber Heard. Čeprav so se številni oboževalci pritoževali nad tem, da studio Warner očitno pristaja na družinsko nasilje, in grozili z bojkotom, sta tako studio kot pisateljica J. K. Rowling takrat javno podprla Deppa.

Prvi film, v izvirniku naslovljen Fantastic Beasts and Where to Find Them, se je izkazal za finančno uspešnico: v svetovnem merilu je zaslužil več kot 800 milijonov dolarjev. A serija očitno peša že po dveh filmih – drugi del je zaslužil pičlih 654 milijonov, kar je najmanj, kar je doslej zaslužila katera od ekranizacij čarovniških zgodb J. K. Rowling.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi namenili svojo podporo in lojalnost," je Depp še napisal v svoji izjavi. "Vaši izrazi ljubezni in zaskrbljenosti v zadnjih dneh so me ganili in navdali s ponižnostjo."

Od sodnega boja pa očitno ne namerava odstopiti. "Na koncu bi rad povedal še nekaj. Bizarna razsodba britanskega sodišča ne bo ovirala mojega boja za resnico – potrjujem, da se bom pritožil. Moja namera je še naprej neomajna in dokazal bom, da so bile obtožbe proti meni lažne. Ta trenutek v času ne bo opredelil mojega življenja in kariere."