Vloga v melodrami Zvezda je rojena je bila za Lady Gaga prva glavna vloga pred filmsko kamero, za 42-letnega Bradleyja Coopra pa režijski prvenec. Foto: IMDb
Vloga v melodrami Zvezda je rojena je bila za Lady Gaga prva glavna vloga pred filmsko kamero, za 42-letnega Bradleyja Coopra pa režijski prvenec. Foto: IMDb

Cooprov režijski prvenec si bo občinstvo lahko ogledalo podaljšan za 12 minut, pri čemer bodo daljši predvsem glasbeni prizori, so sporočili iz studiev Warner Bros.

Daleč od plitvin
Tako bodo v novi različici podaljšani prizori s pesmimi Black Eyes in Alibi in prizor, ko Lady Gaga a cappella poje pesem Shallow. Dodan pa bo tudi prizor, ko protagonista – Jackson Maine in Ally – napišeta novo pesem z naslovom Clover.

Skladba Shallow je na nedeljski podelitvi oskarjev dobila zlat kipec za najboljšo izvirno pesem. Lady Gaga in Cooper sta pesem tudi odpela, njun izjemno čustveni duet pa je bil eden najbolj pričakovanih in tudi najbolj odmevnih trenutkov letošnje podelitve oskarjev. S filmom so zaslužili že 211 milijonov dolarjev v kinodvoranah po ZDA in še 215 milijonov po svetu.

Nominiran za osem oskarjev
Cooprov film pripoveduje o zvezdniškem in zapitem rokerju Jacksonu Mainu, ki spozna nadarjeno umetnico Ally in se vanjo zaljubi. Medtem ko se pevka strmo vzpenja, sam vse bolj tone. Film je bil nominiran za osem zlatih kipcev, tudi za glavno žensko in moško vlogo ter za najboljši film.

Romantično zgodbo Zvezda je rojena (A Star is Born) so prvič posneli leta 1937 z Janet Gaynor in Fredricom Marchem. Obstajata še dve različici, in sicer ena z Judy Garland in Jamesom Masonom v glavnih vlogah iz leta 1954 ter še različica z Barbro Streisand in Krisom Kristoffersonom iz leta 1976.

Z novo različico že legendarne ljubezenske zgodbe je bil Cooper za oskarja nominiran že petič, po filmih Ostrostrelec, Ameriške prevare, Za dežjem posije sonce.