Franšiza Pirati s Karibov je že od leta 2003 ena Disneyjevih največjih molznih krav. Foto: IMDb
Franšiza Pirati s Karibov je že od leta 2003 ena Disneyjevih največjih molznih krav. Foto: IMDb
Še leta 2010 je bil Depp najbolje plačani igralec na svetu - v zadnjem letu pa smo lahko prebrali ogromno o njegovih finančnih težavah. Foto: AP
Skoraj težko je verjeti, da je pred Pirati s Karibov Depp veljal predvsem za igralca avtorskih, malce odbitih vlog, pogosto v neodvisnih filmih. Foto: Kolosej

V pogovoru za tabloid Daily Mail je scenarist Stuart Beattie pokimal, ko so mu na jezik položili razkritje, da Johnny Depp v prihodnje ne bo več obraz in ime na čelu franšize Pirati s Karibov. "Mislim, da ima za seboj izjemno dogodivščino. Jasno, da je iz vloge naredil nekaj čisto svojega – po njej je danes tudi najbolj znan."

"Ljudje po vsem svetu ga imajo radi kot Jacka Sparrowa, zanj se je izvrstno obneslo. Tudi za nas je bilo super in zelo sem zadovoljen."

55-letni Johnny Depp je zapitega, razuzdanega kapitana Sparrowa igral 15 let in v petih filmih pod okriljem studia Disney. Nazadnje smo ga leta 2017 lahko videli v Salazarjevem maščevanju (Dead Men Tell No Tales) ob Javieru Bardemu.

Se vračajo na začetek z novim kapitanom?
V tem tednu so različne filmske revije poročale, da studio Disney razmišlja o tem, da bi franšizo zagnali na novo. V ta namen naj bi na pomoč poklicali Deadpoolova scenarista Rhetta Reesa in Paula Wernicka.

Franšiza je bila že od prvega filma leta 2003 ena od večjih molznih krav studia Disney: vseh pet filmov skupaj je zaslužilo več kot tri milijarde dolarjev. A kaj, ko trend ni spodbuden: vsak novi film že nekaj časa zasluži manj kot njegov predhodnik.

Kariera (in življenje) v razsulu
Če vas skrbi za Deppovo kariero, vse še ni izgubljeno: videli ga boste lahko v naslednjem od preddelov Harryja Potterja, Fantastičnih živalih – The Crimes of Grindelwald (Grindelwaldovi zločini), kjer bo imel nič manj kot naslovno vlogo.

Vsekakor pa je zvezdnikova zvezda v zadnjih letih usahnila, tudi zaradi obtožb nasilja, ki jih je oznanila Deppova nekdanja žena Amber Heard. Poleg žolčne ločitvene bitke se je zvezdnik zapletel še v tožbo z nekdanjimi menedžerji, skupino Management Group: on je trdil, da so mu kradli denar, nasprotna stran pa, da ga je sam zapravil z neodgovornimi nakupi in dekadentnim življenjskim slogom.

Maja sta tožbo proti Deppu vložila tudi dva nekdanja telesna čuvaja, češ da za svoje delo nista bila plačana, polega tega pa sta morala opravljati tudi naloge, ki načeloma niso bile v njunem opisu dolžnosti – igralca sta morala "varovati pred njim samim (in njegovimi pregrehami)", kot je bilo zapisano v uradnih dokumentih.