Petelinji zajtrk je po gledanosti prekosil vse druge filme dozdajšnje slovenske filmske produkcije. Foto: Filmski sklad RS
Petelinji zajtrk je po gledanosti prekosil vse druge filme dozdajšnje slovenske filmske produkcije. Foto: Filmski sklad RS
Estrellita navdušuje tako z rahločutnim scenarijem kot z izjemnimi igralskimi predstavami. Foto: Filmski sklad RS

Petelinji zajtrk režiserja Marka Naberšnika je odpotoval v gledališče Silver blizu Washingtona na 21. predstavitev evropskega filma, Estrellito Metoda Pevca pa bodo prikazali na 23. evropskem filmskem festivalu v Kanadi.

Petelinji zajtrk v ZDA ...
Petelinji zajtrk, slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja, bo na 21. predstavitvi evropskega filma v Silver Theater Ameriškega filmskega inštituta v predmestju Washingtona na sporedu danes in v četrtek.

Predstavitev, ki poteka med 6. in 25. novembrom, vključuje več kot trideset filmov, med njimi kar deset nacionalnih kandidatov za oskarja.

Ob slovenskem predstavniku bodo denimo na ogled italijanski kandidat Gomorra, grški kandidat Poboljšanje in nemški Kompleks Baader Meinhof, so sporočili s Filmskega sklada RS-a.

... Estrellita v Kanadi
V Kanadi pa poteka 23. evropski filmski festival, ki med 14. in 30. novembrom gostuje v Ottawi, od 28. novembra do 10. decembra pa še v Vancouvru. Na sporedu je 25 filmov iz petindvajsetih evropskih držav, navzoča nista le Malta in Ciper.

Slovenijo zastopa film Estrellita režiserja Metoda Pevca. V Ottawi si ga bodo lahko ogledali v soboto, v Vancouvru pa 1. decembra.

C. R.