Takole je januarja potekal izbor statistov za prizor v Bregenzu. Kostumografinja Renate Wienert je pobrala mere statistov, ki so na avdicijo morali priti v večernih oblekah, dobrodošla pa je bila tudi potrpežljivost, saj so v dolgi vrsti čakali po več ur. Foto: EPA
Takole je januarja potekal izbor statistov za prizor v Bregenzu. Kostumografinja Renate Wienert je pobrala mere statistov, ki so na avdicijo morali priti v večernih oblekah, dobrodošla pa je bila tudi potrpežljivost, saj so v dolgi vrsti čakali po več ur. Foto: EPA
Tadej Pustotnik
Tadej Pustotnik bo pomagal pri pripravljanju odra za opero Tosca. Foto: Avdicija.com
Liljana Štlofa
Liljana Štlofa bo v filmu skrbela, da bodo obiskovalci opere našli svoje sedeže. Foto: Avdicija.com

Na avdiciji, na kateri so januarja ustvarjalci 22. filma o Jamesu Bondu izbirali prav takšno število statistov, ki bodo konec aprila in v začetku maja sodelovali na snemanju v avstrijskem mestu Bregenz, sta uspela filmarje prepričati tudi Tadej Pustotnik in Liljana Štlofa.

Prvi se bo prelevil v vlogo enega od mladeničev, ki bodo pripravljali oder za opero Tosca. Pustotnikovi pa so zaupali vlogo dekleta, ki bo v operi pospremila gledalce do njihovega sedeža. Oba čaka snemanje 30. aprila, kamere pa naj bi vklopili v nočnih urah.

Poleg slovenskih igralcev, ki so si zaželeli stati ob strani najslavnejšemu britanskemu tajnemu agentu, so se avdicije udeležili še predstavniki iz Avstrije, Italije, Švice in Nemčije. Izbor statistov pravzaprav še ni povsem končan, dokončen seznam tistih, ki se bodo udeležili spomladanskega snemanja v Avstriji, bo znan aprila.

V Bondu bosta nastopila ...
In kdo sta srečneža, ki bosta tako kot svetlolasi Daniel Craig sledila napotkom režiserja Marka Fosterja? Tadej Pustotnik deluje kot amaterski igralec v Kulturnem društvu Mlin Radomlje, sicer pa se posveča tudi zborovskemu in solo petju. Primorka Liljana Štlofa pa se je nekoč predstavljala z nazivom Lepa soseda v eni od slovenskih revij.

Kot so sporočili iz agencije Avdicija.com, sta bila oba bodoča statista nad dobro novico navdušena in presenečena. Kako se bosta odrezala, pa bomo lahko presojali po 31. oktobru, ko bo Bond z zaporedno številko 22 doživel svetovno premiero.

James Bond si celi rane
Zgodba filma Quantum of Solace bo nadaljevanje predhodnika Casino Royale, kjer smo Craiga prvič videli v vlogi možakarja z licenco za ubijanje. Potem ko smo v zadnjem filmu videli Bonda z zlomljenim srcem, nas torej zanima, kako se bo uspel rešiti iz tega njemu bolj kot ne tujega položaja.

Njegovi že tradicionalni spremljevalki bosta tokrat nadeli obraza Rusinje Olge Kurilenko, ki bo upodobila Bondovo dekle Camillo, in Gemme Arterton, ki bo agentka službe MI6.

M. K.