Ob podpori skrbnikov pevkine dediščine se pripravlja nov film, ki bo po besedah glasbenega producenta Cliva Davisa "brez zadržkov in glasbeno bogat".

Producenti obljubljajo, da bo film o življenju Whitney Houston
Producenti obljubljajo, da bo film o življenju Whitney Houston "brez zadržkov in glasbeno bogat". Foto: Reuters

Režijo naj bi prevzela Stella Meghie, ki je znana po nizkoproračunskem filmu Jean of the Joneses (2016) in romantični drami z začetka letošnjega leta The Photograph. Producenti se z režiserko sicer šele pogovarjajo, zato pa je že dogovorjeno, da bo scenarij napisal prekaljeni biograf, scenarist Anthony McCarten.

Pri filmu bo sodeloval scenarist Anthony McCarten, ki je med drugim podpisal tudi biografski film Bohemian Rhapsody. Foto: IMDb
Pri filmu bo sodeloval scenarist Anthony McCarten, ki je med drugim podpisal tudi biografski film Bohemian Rhapsody. Foto: IMDb

McCarten je zaslužen za scenarije nekaj najodmevnejših biografskih filmskih del zadnjih let – med občinstvom je odmev doživela zgodba o zasedbi Queen, Bohemian Rhapsody, kritiki pa so pohvalili Dva papeža.

Poleg s štirimi oskarji nagrajenega filma Bohemian Rhapsody (2018) v režiji Bryana Singerja in filma Dva papeža (2019) v režiji Fernanda Meirellesa je 58-letni scenarist v zadnjih letih napisal tudi scenarij za film Najtemnejša ura iz leta 2017 v režiji Joeja Wrighta, ki je prejel dva oskarja.

Njegov novi izziv je torej biografija Whitney Huston, ki se je v zgodovino zapisala kot ena najboljših r'n'b- in poppevk v zadnjih treh desetletij. Umrla je leta 2012, stara 48 let, po letih bojevanja z zasvojenostjo z mamili.

Sicer so delo, pa tudi s škandali zaznamovano življenje Whitney Houston že predstavili v dveh dokumentarnih filmih: v filmu Whitney, ki ga je leta 2918 režiral Kevin Macdonald, je bilo razkrito, da je glasbenico v mladosti zlorabila veliko starejša sestrična, v dokumentarcu Whitney: Can I Be Me (2017) v režiji Nicka Broomfielda in Rudija Dolezala pa so se osredotočili na zvezo pevke z Robyn Crawford.