Prizor iz prihajajočega filma. Foto: IMDb
Prizor iz prihajajočega filma. Foto: IMDb

Ko je Entertainment Weekly (EW) s svojimi bralci delil prve fotografije iz novega Disneyjevega filma, je na družbenih omrežjih v hipu završalo. V pogovor se je tedaj hitro vpletel Will Smith in kar sam pojasnil, da bo duh kljub trenutnemu videzu filmskih fotografij zagotovo modre barve, kakor je bil v risanki iz leta 1992. Uporabili bodo namreč CGI, je zapisal na svojem računu na Instagramu.

Premiero bo film doživel 24. maja
Film bo v ameriških kinematografih na ogled od 24. maja 2019. Glavno moško vlogo, Aladina, bo igral 27-letni Kanadčan Mena Massoud, znan iz Amazonove serije Jack Ryan, princeso Jasmino pa bo zaigrala britanska igralka Naomi Scott, ki je pred kratkim nastopila v filmu Power Rangers, kmalu pa jo bo mogoče videti tudi v najnovejši predelavi Charlijevih angelčkov.

Film bo režiral Guy Ritchie, ki je za EW povedal, da je bil velik izziv najti igralca, ki bo kot duh iz steklenice nasledil v letu 2014 umrlega Robina Williamsa, glas iz animiranega filma iz leta 1992.

Okus po hiphopu
Mislim, da bom v Disneyjevem svetu kot lik edinstven, je pokomentiral Smith. “Ni bilo veliko okusa po hiphopu v zgodovini Disneyja." Ritchie je razkril še to, da bo imela ikonična Disneyjeva princesa novo soloskladbo in tudi novo prijateljico, ki je v prejšnji različici ni imela.

Iz članka lahko izvemo še, da so sprva nameravali snemati v Maroku, a se je na koncu za najprimernejšo snemalno lokacijo izkazala južnovzhodna Anglija.

Veliko truda so soustvarjalci posvetili občutljivosti do arabske kulture, izognili so se denimo prikazu prodajalcev na tržnicah kot pohlepnih in grotesknih.