Slovesna podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus bo tako po novem potekala 28. februarja 2021, dogodek pa bo prenašala televizija NBC. Podelitev bosta vodili Tina Fey in Amy Poehler, sicer uveljavljen komedijantski tandem, poroča Reuters.

Tina Fey in Amy Poehler sta že v preteklosti vodili podelitev zlatih globusov. Foto: AP
Tina Fey in Amy Poehler sta že v preteklosti vodili podelitev zlatih globusov. Foto: AP

Oskarji in bafte šele aprila
Zamik dogodka sledi odločitvi Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki bo oskarje podelila dva meseca pozneje od prvotnih načrtov, torej šele 25. aprila. Podelitev oskarjev je tudi tista, ki sklene sezono podeljevanja nagrad v filmskem svetu.

V skladu s tem so se tudi pri Britanski akademiji za filmske in televizijske umetnosti odločili, da svoje nagrade bafte prestavijo s 14. februarja na 11. april.

Sorodna novica Zlata globusa za Tarantinovo elegijo Hollywoodu in vojno dramo 1917

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda (Hollywood Foreign Press AssociationHFPA) je sporočilo še, da bo v prihodnjih tednih naznanilo, do kdaj bo zbiralo nominacije za zlate globuse in kdaj bodo te objavljene ter kateri filmi se bodo lahko potegovali zanje.

Pred dvema tednoma se je začelo znova snemati
Sicer pa so hollywoodske filmske in televizijske produkcije pred dvema tednoma v Los Angelesu dobile zeleno luč za vnovičen zagon, seveda s podrobnimi smernicami za družbeno distanciranje in redna testiranja za novi koronavirus.

Obisk kinodvoran v ZDA od 10. julija dalje
Ob tem so tudi tri osrednje verige kinematografov sporočile, da nameravajo v ZDA svoja vrata odpreti z 10. julijem, kar bo prav tako pospremljeno s strogimi pravili o družbenem distanciranju in obvezno uporabo mask za obiskovalce, še poroča Reuters.