Foto:
Foto:
Kopač je predstavil dosežke ministrstva.

Na zadnji novinarski konferenci v svojem mandatu je Rop dejal, da je tranzicija v Sloveniji končana, da je večina ciljev njegove vlade in vlade Janeza Drnovška uresničenih, zato se lahko s ponosom ozre nazaj. Rop je tudi izpostavil zgodovinski vstop v zvezo Nato in EU.

Med uspehi vlade je Rop omenil še letošnje gospodarske kazalce. Gospodarska rast bo predvidoma štiriodstotna, stopnji brezposelnosti in inflacije bosta med najnižjimi, Slovenija pa je na dobri poti glede prevzema evra leta 2007.

Kopač: Dela ne bo zmanjkalo
Okolijski minister Janez Kopač pa je dejal, da bo njegov naslednik imel največ dela z uvajanjem in izvajanjem sprejetih aktov v praksi. Na poslovilni novinarski konferenci je sicer izjavil, da ministrstvo za okolje, prostor in energijo ne bo nikoli več imelo tako produktivnega obdobja kot v prejšnjih štirih letih, čemur je botrovalo predvsem vstopanje v EU.

Kopač je med dosežki izpostavil okolijsko davčno reformo, nacionalni program varstva okolja, določitev območij Natura 2000, nov stanovanjski zakon, ureditev posredovanja v prometu z nepremičninami in varstva kupcev ter začetek gradnje novih elektrarn.