Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Glasba - Arhiv

Jon Spencer: "Nisem ateist, sem rokenroler - argumentiram z glasbo."

"Zame pomeni igrivost biti živ, in občutek vznemirljivosti, ki izvira iz zavedanja, da si živ, je tisto, kar me vleče k tej glasbi," je v kratkem pogovoru povedal Jon Spencer, poosebitev z verige strganega šarma newyorškega hrupnega podtalja.

Umrl je kitarist Dick Dale, v zgodovino zapisan kot oče surf rocka

"Morda igram ene in iste pesmi noč za nočjo, vendar jih nikoli ne igram na isti način," je nekoč dejal kitarist Dick Dale, ki je umrl v soboto pri starosti 81 let.

Večer v ljubljanski Drami z ognjevito skupino Marko Hatlak & FUNtango

Na velikem odru ljubljanske Drame bo drevi v sklopu Drame Akustike nastopila tango skupina Marko Hatlak & FUNtango, ki je prepoznavna po ognjeviti in sentimentalni interpretaciji.

Avtoportret: 58 sekund s Kuklo

"Name je zagotovo vplivala zlata doba MTV-ja v devetdesetih," v peti epizodi videorubrike Avtoportret opisuje umetnica Kukla.

Koda L v ljubljanski Operi: o ljubezni prek mitov, arhetipov in lastnega življenja

V SNG Opera in balet bo nocoj premiera novega opernega projekta slovenskih ustvarjalcev Koda L. Nastal je po navdihu knjige Fragmenti ljubezenskega diskurza francoskega filozofa Rolanda Barthesa o sodobnem dojemanju ljubezni kot nečem izjemno samotnem.

Sloviti Riccardo Muti stopil v bran stavkajočim chicaškim simfonikom, ki jim poveljuje

Riccardo Muti je podprl stavkajoče člane orkestra, ki so se za stavko odločili po 11-mesečnem neuspešnem pogajanju z vodstvom glede plač in prispevkov za pokojnino.

51.000 funtov za domnevno prvi "demo" Bowiejeve pesmi Starman

Najverjetnejši prvi demo posnetek pesmi Starman Davida Bowieja je bil na dražbi hiše Omega Auctions v mestu Newton-le-Willows prodan za 51.000 funtov, piše BBC. Šlo naj bi za "surovo in resnično lepo različico" zdaj kultnega komada.

Pri 90 umrl Hal Blaine, morda najboljši, gotovo najbolj delaven bobnar v popu

V 91. letu starosti je v ponedeljek umrl ameriški bobnar Hal Blaine, ki velja za enega od glasbenikov z največ posnetki v zgodovini popglasbe.

Umrl je pisec besedil za narodno-zabavno glasbo Ivan Malavašič

V 92. letu starosti je v ponedeljek umrl Ivan Malavašič, ki velja za enega najplodovitejših piscev besedil za ansamble slovenske narodno-zabavne glasbe. Ustvaril je okoli 1800 besedil, med drugim se je podpisal pod verze skladbe Domači vasici.

Zlati abonma z gosti iz Mozartovega Salzburga

V zlatem abonmaju Cankarjevega doma bo nocoj ob 20.00 v Gallusovi dvorani nastopil komorni ansambel Camerata Salzburg.

Jose Carreras je za finale koncerta v Stožicah zapel o večnem prijateljstvu

Španski tenorist Jose Carreras je v nedeljo v okviru poslovilne turneje nastopil v ljubljanskih Stožicah. Ob spremljavi radijskih simfonikov je odpel pesmi pretežno mediteranskega vzdušja, gosta sta bila sopranistka Martina Zadro in Jan Plestenjak.

Barbra Streisand bo julija nastopila na evropski celini

Ameriška pevka in igralka bo 7. julija nastopila v londonskem Hyde Parku, to pa bo po do zdaj dostopnih podatkih njen edini koncert na evropskih tleh letos.

Serebrenikov iz hišnega pripora režiral Nabucca za hamburško operno hišo

Čeprav je Kiril Serebrenikov že dlje časa v hišnem priporu v Moskvi, bo v nedeljo na odru hamburške državne operne hiše v njegovi režiji zaživela odrska postavitev opere Nabucco Giuseppa Verdija.

V kolektiv Afro Cuban All Stars povezani izkušeni "mački" in mlajši kubanski inštrumentalisti

"Prizadevam si ustvariti most med sodobno in tradicionalno kubansko glasbo. Spajam ju v želji opozoriti, da se kubanska glasba ni zaustavila v času, da se je njen razvoj v dolgem obdobju, ko je izginila s svetovnega trga, nadaljeval."

Nagradna igra: z MMC-jem na mariborski koncert Mie Žnidarič z Big Bandom

15. marca bo dvorano SNG Opera in balet Maribor zajel klasični svingovski džez. Nastopila bo džezovska vokalistka Mia Žnidarič ob spremljavi Big Banda RTV z dirigentom Stevom Klinkom. Vstopnici za koncert si lahko z malo sreče priigrate spodaj.

Igralom: Preplet balkanske melanholije in afriškega bluza

Igralom, tričlanska zasedba iz Niša bo nocoj nastopila na Metelkovi v klubu Channel Zero skupaj z belgijsko zasedbo Phoenician Drive v okviru cikla Level up.

Tisti dan v letu, ko se igralci MGL-ja in študentje igre prelevijo v popzvezde

Kako so slišati skladbe izvajalcev, kot so Pink, Spice Girls, Oasis, Nirvana, The Rolling Stones, Magnifico, Rihanna & Kanye West, Sia & David Guetta ter Aretha Franklin v izvedbi igralcev MGL-ja in študentov igre, se lahko prepričate danes v Kinu Šiška.

Džezovsko zveneči Zvončki in trobentice za en dan pronicajo v Cankarjev dom

Peti enodnevni festival Zvončki in trobentice bo prvič v programih Cankarjevega doma predstavil zasedbi Mihe Gantarja in Klare Lavriša, nove različice Komba Zlatka Kaučiča ter nova projekta Roberta Jukiča in Jureta Torija.

Začelo se je državno tekmovanje mladih glasbenikov Temsig

Komisija tekmovanja Mladi slovenski glasbeniki in Zveza slovenskih glasbenih šol letos organizirata 48. tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije Temsig.

When I Get Home: Solange z novim v celoti avtorskim izdelkom

Brez velikega pompa je svoj novi album izdala Solange, nekoč znana predvsem kot mlajša sestra superzvezdnice Beyonce, zdaj pa že nekaj časa eno prvih imen R & B-ja s sporočilnim nabojem, ki navdih črpa iz zakladnice afroameriške kulture.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...