Pevski zbor Gimnazije Celje – Center se bo na tradicionalnem letnem koncertu predstavil 14. maja. Foto:
Pevski zbor Gimnazije Celje – Center se bo na tradicionalnem letnem koncertu predstavil 14. maja. Foto:

Festival je potekal od 23. do 26. aprila, zbor, ki ga vodi Barbara Arlič Kerstein, pa se je pomeril v konkurenci 49 zborov z več kot 1.300 pevci iz 19 držav.

Zbor, v katerem letošnje šolsko leto ljubiteljsko prepeva več kot 50 deklet, je prejel številna odličja in priznanja na Mladinskih pevskih festivalih v Celju in na državnih tekmovanjih v Zagorju, pa tudi v tujini, med drugim v Neerpeltu, Linzu, Budimpešti, Rodosu, Rivi del Garda, Varšavi, Madridu, Jerseyju, Bad Ischlu in Pragi.

Približuje se tudi datum tradicionalnega letnega koncerta zbora, ki se bo letos zgodil 14. maja v celjskem Narodnem domu, konec maja pa bodo pevke nastopile na regijskem tekmovanju pevskih zborov v Slovenskih Konjicah.

Kot so sporočili z Gimnazije Celje – Center, imajo na šoli dolgoletno tradicijo zborovskega petja, saj dekliški zbor na šoli deluje že več kot tri desetletja. Od leta 1971 so zbor vodili Vid Marcen, Dragica Žvar in Metka Jagodič Pogačar, zadnjih 14 sezon pa Barbara Arlič Kerstein.

14 slovenskih zborov se predstavi
Sicer pa se je tekmovanja v Bratislavi udeležilo 14 slovenskih zborov, in sicer Mešani pevski zbor Carus, Dekliški pevski zbor Radost Godovič, Mešani pevski zbor "Dr. France Prešeren", Mešani pevski zbor KPZ Mysterium Kranj, Mešani zbor Musica Viva, Akademski pevski zbor Maribor, Moški zbor Goldinar, MPZ osnovna šola Planina pri Sevnici, zgoraj omenjeni dekliški pevski zbor gimnazije Celje, Moški pevski zbor KUD pošta Maribor, Ženski pevski zbor KUD Brezovica, Otroški zbor Kresniške OŠ Janka Kresnika, Otroški pevski zbor OŠ FLV Slivnica in Mladinski pevski zbor OŠ Polje, ter dva zamejska zbora - Dekliški pevski zbor Bodeča neža in Dekliški pevski zbor Kraški slavček.