Foto:
Foto:

Katrien Verbeeck je pevsko kariero začela kot stranska vokalistka znanih pevcev in skupin: Allanis Morissette, 4 Non-Blondes, Pointer Sisters in Arethe Franklin.

S pevskim pa tudi avtorskim deležem je sodelovala pri nastanku albuma belgijske skupine Melt. V svetovnem merilu pa je prodrla leta 2001: njen prvi single, Scream for more, ki ga je naredila z Andyjem Janssensom, je bil celo nominiran za najboljši single leta na največji belgijski televiziji TMF. Jeseni istega leta je izdala drugi single UR (my love), ki je v trenutku postal svetovna uspešnica.

V domači Belgiji so o njej pisali in govorili vsi - manjši in večji - mediji, še bolj pa so jo cenili v tujini. Uspeh singla je okronala z videospotom, ki je izšel decembra 2001. Takrat je poslušalce navdušila z imenitnim božičnim darilom, s katerim je pokazala vso moč svojega glasu - večno klasiko Ooh BabyI.

Po glasbenem premoru se je vrnila s francoskim singlom Désenchantée, ki ga je v izvirniku prepevala Mylene Farmer, Kate pa ga je spretno spremenila v plesno različico in dobesedno obnorela svet. Sledili sta še dve uspešnici: Mon coeur résiste encore in Libertine. Dvanajst uspešnic je izšlo junija 2002; njen prvi album Different najdemo tudi na slovenskih glasbenih policah.