Foto:
Foto:

Med otroškimi zbori se je najbolj odrezal otroški pevski zbor Cicido glasbene šole Zagorje ob Savi pod vodstvom Mojce Zupan.

Najboljši mladinski pevski zbor sestavljajo pevci glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje pod vodstvom Matjaža Vehovca. V kategoriji dekliških mladinskih zborov je zmagal zbor Škofijske klasične gimnazije Ljubljana pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič, v kategoriji mešanih mladinskih zborov pa zbor gimnazije Želimlje pod vodstvom Polone Stegu.

Za najbolj prepričljiv nastop v celoti in za najbolj prepričljivo izvedbo slovenske ljudske pesmi je posebno nagrado prejela dirigentka Mojca Zupan, za najbolj prepričljivo izvedbo sodobne zborovske skladbe pa dirigentka Helena Fojkar Zupančič.

Državno tekmovanje, ki bienalno poteka že od leta 1968, je bilo razdeljeno na revialni in tekmovalni del. 29 tekmovalnih zborov je ocenjevala žirija v sestavi Danica Pirečnik (predsednica), Urša Lah, Andraž Hauptman, Karmina Šilec in Dragica Žvar.

Gallusovo listino je letos prejela slovenska zborovodkinja iz Argentine Lučka Kralj Jerman. Po mnenju žirije je s svojim prispevkom v glasbi in zborovstvu bistveno obogatila podobo slovenske nacionalne kulture.