Omarja Naberja je nasledil Anžej Dežan. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Omarja Naberja je nasledil Anžej Dežan. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Skupna lestvica najboljših
Pogled na lestvico, ki je razkrila zmagovalca. Foto: RTV SLO
Atomik Harmonik
Atomik Harmonik so zapeli skladbo Polkaholik. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Natalija Verboten
Natalija je klicala na pomoč. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Saša Lendero
Saša je pela o mandolinah. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Na drugo mesto se je s skupnim seštevkom 24 točk (Dežan jih je prejel 26) uvrstila Saša Lendero, na tretjem mestu pa je z dvajsetimi točkami pristala skupina Atomik Harmonik. Zmaga se je najprej obetala Saši Lendero (zapela je pesem Mandoline), ki so jo na prvo mesto uvrstili tako glasovalci prek stacionarnih kot tudi mobilnih telefonov. Glasovi strokovne žirije pa so tesno zmago prinesli Dežanu.

Na četrtem mestu sta pristala Rebeka Dremelj in Domen Kumer (tekmovala sta s pesmijo Noro se ujameva), prvo peterico pa je sklenila Monika Pučelj (Ostani z mano). Sledijo Natalija Verboten, Ylenia, skupina Katrinas, Nuška Drašček, Maja Slatinšek, Andraž Hribar, Alenka Godec, dno lestvice pa sta spoznala Sergeja in Marijan Novina, ki nista dobila nobene točke.

Koga smo na Emi poslušali?
Na oder v studiu 1 Televizije Slovenija se je kot prva podala Nuška Drašček, v prvi polovici večera pa so ji sledili Natalija Verboten s skladbo SOS, Rebeka Dremelj in Domen Kumer (Noro se ujameva), Sergeja (Tu da du), Saša Lendero (Mandoline), Andraž Hribar (Rapad tepe ipi mapam) in Marijan Novina (V mojih dlaneh). V drugi polovici večera smo najprej slišali skupino Atomik Harmonik, sledila je Maja Slatinšek, ljubiteljem glasbe sta se predstavila tudi Ylenia in Anžej Dežan, za glasove pa so se potegovali še Katrinas, Monika Pučelj in Alenka Godec.

Tridelno glasovanje


Slovenski izbor za pesem Evrovizije Ema ste lahko spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, skozi večer glasbe in plesa vas je po scenariju Marka Pokorna vodil igralski trio: Janez Škof, Aljoša Ternovšek in Boris Kobal. Za zmago na Emi se je potegovalo 14 skladb, o njihovi usodi so odločali glasovi gledalcev, tretjino pa je h končni odločitvi prispevala strokovna žirija. Med glasovanjem sta nastopili zmagovalka Eme leta 2001 Nuša Derenda in Alya, ki je že okusila Emin oder. Čakanje so krajšali tudi voditelji, in sicer z evrovizijskimi uspešnicami, ki so jih za slovenski jezik šaljivo priredili Rok Vilčnik, Anja Rupel in Aleš Klinar.

Anžej bo maja letel v Atene
Organizatorji Eme so letos poskrbeli tudi za več odrskega prostora za izvajalce, saj pri nastopu ni več dovolj samo pesem, ampak je vedno bolj pomembna tudi sama izvedba. Tako izvajalci med nastopom pogosto poskrbijo tudi za koreografijo in dodatne plesalce, ki na odru potrebujejo več prostora.

Anžej Dežan se bo evrovizijski javnosti s pesmijo, ki so jo napisali Matjaž in Urša Vlašič ter Boštjan Grabnar, predstavil v Atenah, kjer bo po lanski zmagi Grkinje Helene Paparizu s pesmijo My Number One potekala letošnja pesem Evrovizije. Najprej bo nastopil na predizboru v četrtek, 18. maja, če bo dobil dovolj glasov, pa se bo uvrstil v veliki finale Evrovizije, ki bo v soboto, 20. maja.

Poslušali smo:
1. Nora sem, da te ljubim (Nuška Drašček)
2. SOS (Natalija Verboten)
3. Noro se ujameva (Rebeka Dremelj in Domen Kumer)
4. Tu da du (Sergeja)
5. Mandoline (Saša Lendero)
6. Rapad tepe ipi mapam (Andraž Hribar)
7. V mojih dlaneh (Marijan Novina)
8. Polkaholik (Atomik Harmonik)
9. Vihar (Maja Slatinšek)
10. Hokus pokus (Ylenia Zobec)
11. Plan B (Anžej Dežan)
12. Najdi me (Katrinas)
13. Ostani z mano (Monika Pučelj)
14. Hočem stran (Alenka Godec)